סדנת קונדיטוריה פרק ב' - 'טארט שוקולד' במילוי קרמל מלוח וקרם פרלינה
'טארט שוקולד' במילוי קרמל מלוח וקרם פרלינה: פרווה\חלבי
לבסיס שוקולד:
4 ביצים גדולות
100 גרם (3\1 כוס) דבש
180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
260 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) אבקת שקדים
30 גרם (3 כפות) קקאו
160 גרם (3\2 מיכל) שמנת מתוקה או צמחית או חלב קוקוס או מים
100 גרם חמאה מומסת או 100 גרם שמן קוקוס קר או 2\1 כוס שמן אגוזים
80 גרם שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה:
בעזרת מטרפה מערבבים היטב את הביצים, הסוכר והדבש . מערבבים יחד את כל החומרים היבשים ומקפלים פנימה. מוסיפים את השמנת, חמאה מומסת ושוקולד מומס. ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
יוצקים לתבניות סיליקון או לרינגים אישיים בכל גודל שרוצים או לתבניות שקעים מאלומיניום או לתבנית גדולה בגודל 20 על 30 ס”מ ואופים כ20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות.מקררים ומשחררים בזהירות מהתבניות.אם אופים את התערובת בתבנית גדולה ,חותכים למלבנים אישיים או קורצים לעיגולים אישיים בעזרת חותכן.
לקרם קרמל דבש:
200 גרם סוכר
50 גרם דבש
150 גרם שמנת מתוקה
100 גרם חמאה או שמן קוקוס קר
2 גרם מלח גס
אופן ההכנה:
ממיסים את הסוכר לקרמל כפי שמוסבר בסדנא
בסיר נפרד מחממים את הדבש והשמנת
מוסיפים את השמנת לקרמל היבש
מערבבים היטב עד שמתקבל קרמל חלק.
אם נותרו מעט גושים מסננים אותם.מעבירים את הקרמל החם לכלי גבוה וצר.
טוחנים במוט ריסוק ומוסיפים את החמאה קוביות קוביות ואת המלח.
מקררים היטב את הקרמל ומעבירים לשקית זילוף.
עושים שקע קטן במרכז כל ‘טארט’ וממלאים בקרמל כפי שמודגם בסדנא.
לפרלינה ביתי:
45 גרם מים
225 גרם סוכר
325 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים
4 כפות שמן אגוזים
אופן ההכנה:
מבשלים מים וסוכר לסירופ ומגיעים לרתיחה קלה.
מוסיפים את אגוזי הלוז הקלופים ומערבבים באיטיות תוך כדי הבישול- עד שכל אגוזי הלוז נעטפים בסוכר גבישי.
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ולערבב עד שכל אגוזי הלוז נעטפים בקרמל.
מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב,תוך כדי טחינה מוסיפים את השמן וממשיכים לטחון עד קבלת מחית פרלינה חלקה.
לקרם פרלינה:
200 גרם שמנת מתוקה או צמחית
200 גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב
150 גרם פרלינה ביתי
אופן הכנת הקרם:
מניחים את השוקולד ומחית הפרלינה בכלי גבוה.מרתיחים את 200 גרם השמנת ויוצקים אותה מעל השוקולד והפרלינה.טוחנים לקרם חלק ומקררים במקרר לילה כדי שהקרם יתייצב ויהיה נוח לזילוף.
לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר מומס
130 גרם חמאת קקאו מומסת או 2\1 כוס שמן
2\1 כוס אגוזי לוז קצוצים או פולי קקאו
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים
אופן הרכבת המנה:
בעזרת צנתר ‘דשא’ או צנתר עגול או כוכב מזלפים את קרם הפרלינה מעל הטארט.טובלים את העוגות בציפוי ומייבשים.מקשטים עם נשיקות מרנג מסדנאת טארט הלימון.
כל הזכויות שמורות, אינו ניתן להעברה!
יש לך שאלה? כל התשובות לשאלות שלכם
להחלפת סיסמא לחצו כאן
לכל בעיה טכנית, או קושי בצפיה צוות התמיכה שלנו ישמח לעזור לך.
פנו אלינו במייל: digital.ccampus@gmail.com
עם השם, המייל איתו נרשמת במערכת, ותיאור הבעיה.
אנחנו מבטיחים לטפל בבקשה שלך תוך מספר שעות.
שעות העבודה שלנו הן בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
בערבי חג וימי חול המועד, התמיכה הטכנית תינתן לאחר החג.