סל קניות

שף בריאות ויועצות תזונה

נשים

מטרת הקורס

קורס בישול בריא וייעוץ תזונתי מעניק ערך מוסף המקביל ללימודי שף – לימודי בישול מתקדמים לצד ייעוץ תזונתי. בוגרות הקורס יוכלו לנהל הן מטבח שף כעצמאיות או כשכירות, וכן לעסוק בהתאמת תזונה לצרכי בריאות שונים, או לשמש כיועצות תזונה ולסייע לאוכלוסיות שונות הסובלות מבעיות כגון השמנה, הפרעות אכילה, ציליאק, סוכרת ועוד. קורס בישול מקצועי, מהנה ומקיף.

קהל היעד

נשים מתחום המזון, או כאלו השואפות לפתח את הקריירה שלהן, להכיר סגנונות בישול, ולפתח את הבישול המקצועי לסוגיו תוך פיתוח נישה נוספת שתאפשר להן יכולת להתפרנס מתחום הבריאות הפופולרי כיום בעולם, כיועצת מזון אישית או קבוצתית. הבוגרות תקבלה כלים מקצועיים לשילוב בעולם הקייטרינג וההסעדה כאשר הערך המוסף שלהן יהיה הפן הבריאותי שיפתח להן נישות נוספות בעולם התזונה והבישול ותאפשר להן להתמקצע במגוון תחומים שונים: עסק עצמאי של ליין מוצרים בריאים לצרכים שונים, סדנאות בריאות שונות, הפעלת מטבח בריא במוסדות, מעונות ומרכזים בריאותיים וכן לאנשים פרטיים הצורכים תפריט בריא או מותאם אישי.

תכני המסלול

עיוני: בחינת מידת ההשפעה של התזונה והמזון אותו אנו צורכים על מערכות בגוף השונות של האדם. הכרת חשיבות הפעילות הגופנית לעולם התזונה. כיצד משפיעה התזונה על האופן בו אנו לומדים ומתנהגים.היכרות עם מחלקות המטבח השונות

  • סקירה מקיפה של ארבעת אבות המזון (מקורות, מבנה כימי, תפקיד, מדד ועומס גלקימי)
  • הכרה מעמיקה עם עולם הויטמינים והמינרלים, השפעתם וחשיבותם לצורך תפקודי הגוף השונים
  • סיבים תזונתיים, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים, תבלינים, סוכרים ותחליפים, חלב ותחליפיו סוגי הקמח השונים ותוספי תזונה
  • צמחונות טבעונות
  • חשיבותו של המזון לשם בנייה והתפתחות והשפעותיו הפסיכולוגיות, כיצד מביאים לשינוי תפיסה
  • הקשר בין אנרגיה לתזונה, הכרת התהליכים הכימיים המעורבים בהשמנה והרזייה, עיכול ומטאבוליזם
  • תזונה במעגל החיים-ילדים, בני נוער מבוגרים, גיל שלישי, הריון, מניקות
  • הכרה של הקשר שבין תזונה להתפתחות הילד ולהתפתחות של תהליכי למידה
  • השפעתה של התזונה על בריאותו הכללית של האדם. הכרה של בעיות תזונה ומחלות מודרניות הקשורות בצריכה של מזון כגון כולסטרול, שומנים, סכרת, השמנת יתר, סרטן, מחלות במערכת העיכול, רגישויות ואלרגיות והמלצות.
  • אנטומיה ופיזיולוגיה של האדם.
  • עקרונות יצור מזון – כימיה, טכנולוגיה ואבטחת איכות (תוויות מזון, חומרים פעילים, מזון מהונדס גנטית ומזון פונקציונאלי)

מעשי: בישול בריא בהתאמה לנלמד בשיעור העיוני, לפי נושאי הלימוד, שיעורי בישול גורמה, עוגות וקינוחים בריאים. בנית תפריטים, היכרות עם עולם חומרי הגלם הבריא ואופן הבישול איתם.

  • קיצוץ ושיטות בישול
  • קמחים – קמח מלא, קמח כוסמין, קמח שיפון, קמחים המתאימים לצליאק – קמח טף, קמח תירס, קמח קינואה, קמח טפיוקה
  • שומנים בריאים – שמן קוקוס, שמן זית, שמנים מכבישה קרה וכו’
  • ממתיקים בריאים – דבש, סילאן, סוכר קנים, סוכר קוקוס, תרכיזי פירות טבעיים, פירות בעצמם וכו’.
  • דגנים בריאים – אורז מלא, אורז אדום, קינואה, כוסמת, בורגול, קמח תירס, שיבולת שועל, אמרנט
  • קטניות בריאות – אזוקי, מאש, שעועית על כל סוגיה, חומוס, עדשים, אפונה
  • פירות וירקות – אוצר של טעמים וצבעים
  • בשרים, עופות ודגים – מה בריא ואיך משלבים בתפריט, שיטות בישול בריאות
  • עוגות, חטיפים וממתקים בריאים
  • סלטים – לא מטוגנים ולא שמנים – כיצד מכינים סלטים בריאים
  • מוצרי חלב ותחליפים לרגישים לחלב
  • לחמים ומאפים בריאים, מתוקים ומלוחים
  • איך ממרים מתכון לבריא?
  • אוכל צמחוני, אוכל טבעוני, שילוב תחליפי מזון
  • היכרות עם תהליכי בישול בריאים – אידוי, אפיה, בישול, צלייה כתחליף לטיגון
  • בישול ואפייה לסוכרתיים
  • אפייה ללא גלוטן- לחולי צליאק,
  • בישול דל שומן ומזון דיאטטי
  • בישול דל נתרן ליתר לחץ דם ומחלות לב
  • איך ליישם המלצות של תזונאית במעשה
  • בניית תפריטים בריאים ותמחור

תעודה

משך הלמידה: 38 מפגשים, כולל פרויקט והתנסות אישית. כל מפגש יכלול שעתים מלאות שיעור עיוני ו-כ5 שעות בישול סה”כ 7 שעות מלאות, כ- 10 שעות אקדמאיות.
בהמשך תינתן אופציה (בתוספת תשלום) לליווי סופרוויז’ן עם התזונאית, אחת לחודש למשך חצי שנה, בקבוצות קטנות.

סגל המרצים: התזונאית הקלינית סוזי גלר, תזונאית ההוליסטית אסתי גדליה, השפית אורנית עובדיה ועוד

נשמע מעניין? מעוניינים שניצור אתכם קשר לגבי פרטים נוספים?

"מגוון רחב של לימודי קונדיטוריה. כשרויות מהודרות"

"הקמפוס הקולינרי הפך אותי לאיש מקצוע"

"קיבלתי כח וביטחון לעסק שלי"

"קיבלתי מעוף! טכניקות ושיטות שלא הכרתי"

"הקורס הכשר למהדרין היחיד בישראל של עישון"

"נותנים פה את הנשמה ומקפידים על המקצועיות והכשרות"

"הקורס נתן לי כלים מעשיים ופרקטיים ששדרגו אותי פלאים"

שף מאיר בראל "בואו לעשן איתנו"

פיט מאסטר עידו לוי "בואו להבין מה זה בשר. ולהוציא תוצאות מושלמות"

"מי שמחפש להעשיר את הידע והטעם ובמהדרין, שיבוא!"

"האוירה מצוינת, קיבלנו הרבה כלים לשפר את הביצועים בבשר"

"בגלל הכשרות מהדרין, באים מפה מכל הארץ, מנהריה ועד דימונה"

"עידו הביא את כל הידע המטורף שלו בהנגשה מיוחדת וכשרה וזו פשוט זכות בשבילי"

"אני עוסק שנים בתחום, ועדיין קורס העישון והשרקוטרי נתן לי המון טיפים, שווה כל שקל"

"אני מקבל תמיכה מעידו הפיט מאסטר גם אחרי קורס העישון, שזה כיף גדול"

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל