סדנת קונדיטוריה פרק א' - טארט לימון
לצפיה בסדנה
לאחר תשלום, תקבלו למייל פרטי גישה, איתם תוכלו להכנס לשיעור
כתוב את הכותרת כאן
טארט לימון (אופציה לחלבי או לפרווה)
לבצק פריך ללא גלוטן:
4\1 2 כוסות אבקת שקדים
3\1 כוס שמן קוקוס
3 כפות דבש
-מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לבצק רך,מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה של 5 מ”מ ומקפיאים.מרפדים רינגים אישיים בקוטר 7 ס”מ או רינג גדול בקוטר 24 ס”מ ומקפיאים לשעה.אפשר לרפד תבנית אלומיניום חד פעמית באותם הגדלים!
לקרם שקדים ולימון:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר או שמן קוקוס מוצק
200 גרם סוכר
100 גרם ביצים
150 גרם שקדים טחונים או אבקת שקדים
20 גרם קמח תפוחי אדמה
קורט נדיב גרידת לימון
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עם להב הסכינים או במיקסר עם וו הגיטרה עד לקבלת קרם חלק.מכניסים את הקרם לשקית זילוף.
מזלפים אל תוך תחתית קלתית הבצק הקפואה (אפשר למלא את הקלתית בעזרת כף אם אין בנמצא שקיות זילוף) אופים כ-25 דקות בחום של 150מעלות עד השחמה יפה.
אפשר לוותר על קרם השקדים.לאפות את הטארטים הקפואים ללא קרם השקדים, אפיה מלאה,לקרר וליצוק לתוכם את קרם הלימון.
לקרם לימון:
140 גרם מיץ לימון סחוט טרי
כפית קליפת לימון מגוררת
200 גרם ביצים
200 גרם סוכר
180 גרם שוקולד לבן קצוץ (בגרסה הפרווה להשמיט במידה ולא מוצאים שוקולד לבןפרווה)
200 גרם חמאה או 150 גרם שמן קוקוס קר
אופן ההכנה:
בקערה שטוחה מעל סיר עם מים רותחים (בו מארי) מבשלים בבחישה מתמדת את מיץ הלימון, הסוכר, הביצים, וקליפת הלימון, עד הסמכה. התהליך נמשך כ-10 דקות. מסירים מהאש, יוצקים מעל השוקולד וטוחנים עם בלנדר מקל. מוסיפים את החמאה וטוחנים.
למרנג צרפתי:
100 גרם חלבון
100 גרם סוכר
100 גרם אבקת סוכר מנופה
אופן הכנת המרנג הצרפתי:
מקציפים את החלבונים כדקה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב מאוד ומבריק. מוסיפים את אבקת הסוכר אל תוך הקצף כפי שמוסבר בסדנא.מורחים שכבה דקה של המרנג על משטח סיליקון או נייר אפיה ואופים בחום של 80 מעלות כשעתיים .מקררים ושוברים לחתיכות לא סימטריות.
אופן הרכבת המנה:
ממלאים את הבצק בקרם הלימון ומקפיאים לחצי שעה.מזלפים מעל קרם הלימון מעט קצפת ומקשטים עם דפי המרנג.
כל הזכויות שמורות, אינו ניתן להעברה!
יש לך שאלה? כל התשובות לשאלות שלכם
להחלפת סיסמא לחצו כאן
לכל בעיה טכנית, או קושי בצפיה צוות התמיכה שלנו ישמח לעזור לך.
פנו אלינו במייל: digital.ccampus@gmail.com
עם השם, המייל איתו נרשמת במערכת, ותיאור הבעיה.
אנחנו מבטיחים לטפל בבקשה שלך תוך מספר שעות.
שעות העבודה שלנו הן בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
בערבי חג וימי חול המועד, התמיכה הטכנית תינתן לאחר החג.