סדנת בשר 1 - פרק 3
לרכישה
פרוסות לשון בגרגרי חומוס
שף ישראל דודק
חומרים:
1 לשון
3 בצל חתוך לקוביות גסות
2 ליטר ציר בקר / מים
תבשיל :
2 בצלים חתוכים קטן
3 פלפל אדום חתוך לקוביות
3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
2 ראשי שום מקולפים
5 כוסות חומוס מבושל ( קופסת שימורים, לשטוף תחת מסננת)
כף ראס אל חנות
כפית כמון
חצי כפית בהרט
חצי כפית כורכום
כפית מלח דק
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מעושנת / מרוקאית
רבע כוס שמן זית
3 כוסות ציר מבישול הלשון
אופן ההכנה:
מטגנים בצל להשחמה קלה ומוסיפים את הלשון שלמה מכסים בציר בקר מביאים לרתיחה ומבשלים שעתיים על אש בינוני.
מוציאים את הלשון מקררים מעט ומקלפים, מכניסים לקירור לילה או מקפיא לשעתיים
פורסים פרוסות מהלשון
הכנת התבשיל – מטגנים בצל בשמן עד השחמה קלה מוסיפים תבלינים יבשים ומטגנים 3 דקות שיעלה ריח טוב, מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה ( חשוב לבדוק שהנוזלים מכסים את כל חומרי הגלם ולא יותר מידי) מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים את הבשר שהתבשל בסיר נפרד לתוך תבשיל הבשר וממשיכים לבשל עוד חצי שעה עד שעה בחום נמוך.
לשון עם בייבי תפוא עשבי תיבול ופסטו
שף ישראל דודק
חומרים:
1 לשון מבושלת ופרוסה לפרוסות (בישול הלשון כמו במתכון הקודם)
חצי קילו בייבי תפוא שלוק במיים לריכוך
כוס רוטב פסטו דליל
חבילת בצל ירוק קצוץ
3 שיני שום כתושות
כפית חרדל חלק
צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
בתבנית מפזרים תפוא ומניחים ליד / מעל את פרוסות הלשון.
מערבבים את הפסטו עם החרדל והשום, מורחים על הלשון ומפזרים על התפו”א, מכסים מעל בעשבי תיבול ובצל ירוק
מכסים בניר כסף, מכניסים לתנור 45 דקות על 150 מעלות.
כל הזכויות שמורות, אינו ניתן להעברה!
יש לך שאלה? כל התשובות לשאלות שלכם
להחלפת סיסמא לחצו כאן
לכל בעיה טכנית, או קושי בצפיה צוות התמיכה שלנו ישמח לעזור לך.
פנו אלינו במייל: digital.ccampus@gmail.com
עם השם, המייל איתו נרשמת במערכת, ותיאור הבעיה.
אנחנו מבטיחים לטפל בבקשה שלך תוך מספר שעות.
שעות העבודה שלנו הן בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
בערבי חג וימי חול המועד, התמיכה הטכנית תינתן לאחר החג.