סדנת בשר פרק א' - בריסקט צלוי בתבלינים
בריסקט (חזה בקר) נתח מס’ 3
נתח סיבי, בעל רמת שומניות בינונית.
מתאים לבישול ברוטב, צלייה בתנור, תבשילי קדירה, כבישה ועישון.
טיפ מבית MEAT CHOICE :
אנשים רבים חוששים מכמות השומן של הנתח ומבקשים להסירם, אולם כדאי להשאירם באופן חלקי על מנת להוסיף טעם עמוק יותר ועשיר יותר לנתח.
כמו כן, כל מתכון שמכינים עם כתף או צלעות, ניתן להחליף בחזה רק תיהיו נדיבים ברוטב.
בריסקט צלוי בתבלינים
דרגת קושי: קלה
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן הבישול: 4 שעות
כמות: 12 מנות
נתח בריסקט במשקל 2.5 ק”ג
2.5 כפות פפריקה מתוקה
1.5 כפות סוכר
5 כפות אבקת נס קפה
1.5 כפיות פלפל שחור גרוס
1.5 כפות מלח גס
לקישוט –
2 גבעולי בצל ירוק (רק החלק הירוק)
מים קרים
אופן ההכנה:
להכנת התיבול – מערבבים את כל חומרי התיבול בקערה.
מניחים את נתח הבשר בערה גדולה, מפזרים את תערובת התיבול ומעסים היטב.
מכסים ומניחי במשך לילה בקירור.
צליית הבשר – מחממים תנור לטמפרטורה של 140 מעלות.
מניחים יריעת רדיד אלומיניום ומעל ניירות אפייה.
עוטפים את הבשר בנייר האפייה, עוטפים בצמוד עם רדיד האלומיניום בצורה הדוקה ככל האפשר ומניחים בתבנית חסינת חום עם דופן.
מכניסים לתנור לצלייה איטית במשך 4 שעות.
להשחמה ניתן להסיר את הכיסוי ולצלות על טמפרטורה של 200 מעלות במשך 15 דקות נוספות.
להכנת תלתלי הבצל הירוק – חותכים את גבעול הבצל הירוק (רק החלק הירוק)בצד לכל אורכו, על מנת ליצור משטח פתוח ולא גליל (כצורתו הטבעית).
חותכים ל2-3 מקטעים (שלא יהיה ארוך מידי), חותכים בעזרת סכין חד מאוד לרצועות אורך דקות ומניחים בכלי עם מים במקרר או בכלי עם מים ומעט קוביות קרח.
מהקור הבצל מסתלסל ותקבלו תלתלים יפים.
קרם בטטה לימוני
5 בטטות גדולות
2 לימונים
ג’ינג’ר טרי (חתיכה בגודל אגוז קטן)
מלח
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
עוטפים את הבטטות בנייר אפייה ורדיד אלומיניום (כל בטטה בנפרד) / ניתן להניח על מצע מלח גס.
מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות או עד ריכוך מלא (תלוי בגודל).
מגררים את קליפת הלימון וקוצצים ג’ינג’ר.
קולפים את הבטטות האפויות, טוחנים עם הג’ינג’ר וגרידת הלימון ומתבלים.
סלט עם בריסקט מפורק
דרגת קושי: קלה
זמן ההכנה: 30 דקות
כמות: קערה גדולה
1 חבילה חסה מסולסלת
1/2 חבילה עלי בייבי / תרד
5 צנוניות
3 בצלי שאלוט
3 גזרים
300 גרם בריסקט מוכן (מהמתכון הקודם)
לרוטב מיונז מתובל –
3 ביצים
1/2 לימון
2 כוסות שמן זית זך
2 שיני שום
2 גבעולי בזיליקום
1/2 חבילה פטרוזיליה
מלח
אופן ההכנה:
להכנת הרוטב – טוחנים את כל המרכיבים פרט לשמן במעבד מזון (ניתן להשתמש גם במיונז קנוי).
מוסיפים את השמן בזילוף איטי תוך כדי טחינה.
פורסים את הגזר בעזרת מקלף ופורסים את הצנוניות ובצלי השאלוט לפרוסות דקות.
קרעי את החסות לפיסות קטנות.
מערבבים את הירקות והעלים עם הרוטב ומסדרים בכלי מרכזי.
מפוררים את הבשר הצלוי עם הידיים ומפזרים מעל.
חזה בקר ברוטב עגבניות – מתכון בונוס
דרגת קושי: בינונית
זמן הבישול: 4 שעות
כמות: 10 מנות
נתח בריסקט במשקל 2.5 ק”ג חתוך לקוביות בגודל 2*2 ס”מ
2 בצל גדול
ראש שום
פפריקה מתוקה (בנדיבות)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 חבילה פטרוזיליה
מים לכיסויי
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית זך / אגוזים
אופן ההכנה:
חוצים את הבצל ופורסים לטבעות דקות.
קוצצים שום ופטרוזיליה.
מחממים סיר רחב עם מעט שמן, צולים את קוביות הבצל עד השחמה קלה ומניחים בצד.
מחממים את הסיר שנית ומטגנים בצל עד הזהבה יפה, מוסיפים שום ומטגנים קלות.
מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים פפריקה בנדיבות, מערבבים, מוזגים מים עד כדי כיסויי, מתבלים, מכסים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים ומבשלים במשך 3 שעות.
מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים קלות (2-3 דקות לערך) את רסק העגבניות
** פעולה זו שוברת את החמיצות!
מוסיפים לסיר הבשר, מערבבים היטב ומבשלים במשך כ 40 דקות נוספות.
משלימים תיבול במידת הצורך, מוסיפים פטרוזיליה ומגישים.
כל הזכויות שמורות, אינו ניתן להעברה!
יש לך שאלה? כל התשובות לשאלות שלכם
להחלפת סיסמא לחצו כאן
לכל בעיה טכנית, או קושי בצפיה צוות התמיכה שלנו ישמח לעזור לך.
פנו אלינו במייל: digital.ccampus@gmail.com
עם השם, המייל איתו נרשמת במערכת, ותיאור הבעיה.
אנחנו מבטיחים לטפל בבקשה שלך תוך מספר שעות.
שעות העבודה שלנו הן בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
בערבי חג וימי חול המועד, התמיכה הטכנית תינתן לאחר החג.