מרק ברוקולי מוקרם. הכנה: ציפי כהן. צילום: תומר בורמד. פורסם בקטיפה
מרק מוקרם מופלא וקל הכנה, הקישוט מוסיף חן במינימום זמן והשקעה.
הוסיפו למועדפים מבין המתכונים לפסח
500 גר’ ברוקולי
בצל
תפוח אדמה גדול
2 שיני שום
לבחירה- שורש סלרי ופטרוזיליה
מלח ופלפל שחור גרוס
לקישוט:
בצל סגול
פרחי ברוקולי שלמים
בצל ירוק או עירית קצוצה
חותכים את כל הירקות לקוביות גדולות ומכניסים לסיר.
מכסים במים ומביאים לרתיחה. מתבלים ומבשלים חצי שעה בסיר מכוסה.
טוחנים את המרק בבלנדר מוט לקבלת מחית חלקה.
טועמים ומתקנים תיבול.
לגיוון – לסעודה חלבית ניתן להקרים עם חצי כוס שמנת מתוקה או חלב.
קישוט:
מקלפים בצל סגול, וחותכים לעומק בצורת משולשים מחוברים אחד לשני(כמו זיגזג או דשא)
מפרקים ל2 פרחים.
חותכים את הקצה ומפרקים את הגלדים.
במרכז הפרח מניחים פרח ברוקולי ללא גבעול ומניחים במרכז הצלחת. או ניתן למלא בשקדי מרק פסחיים .
מקשטים בעירית קצוצה
פטה כבד במעטפת מיוחדת. הכנה וסטיילינג: ציפי כהן. צילום: תומר בורמד. פורסם בקטיפה
300 גר’ כבד צלוי
3 בצלים גדולים פרוסים
חצי סלסילה פטריות טריות פרוסות
3 ביצים קשות
כף דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן
לקישוט:
מלפפונים לפי מספר המנות
פרחי גזר
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום
חצי כוס שמן זית
מטגנים את הבצל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד להזהבה. יש להקפיד על אש נמוכה וטיגון ממושך. להוסיף את הפטריות ולטגן עוד 5 דקות, להוסיף את הכבדים, והדבש ולטגן עוד 10 דקות. להעביר את כבדים עם הבצל והפטריות, הביצים והתבלינים למעבד מזון ולעבד למסה חלקה.
בעזרת קלפן, מקלפים מלפפון לאורכו כמה פעמים מכל צד לקבלת רצועות מלפפון דקות.
מרכיבים רצועות מלפפון אחד על השני בצורה ספירלית, בתבניות שקעים בינוניות, או בצלוחיות קטנות. ממלאים בפטה כבד, ומכסים בקצוות המלפפונים. משאירים במקרר להתייצבות.
רוטב פטרוזיליה לקישוט-
מכניסים למעבד מזון חופן פטרוזיליה ללא גבעולים, שמן זית ושום, וטוחנים בפולסים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
להרכבת המנה:
מניחים כף מהרוטב על הצלחת ומושחים בעזרת קיסם לצורת כוכב.
מחלצים את הפטה מהשקעים ומניחים מעל הרוטב, ניתן לקשט בפרח מגזר.
לגיוון- למנה פרווה, ניתן להחליף את הכבדים בחציל גדול מטוגן ולהשמיט את הדבש.
שרבט הדרים. הכנה וסטיילינג: ציפי כהן. צילום: תומר בורמד
לשרבט לימון:
כוס וחצי מיץ לימון סחוט
2 וחצי כוסות סוכר
4 כוסות מים
לשרבט תפוזים:
3 כוסות מיץ תפוזים
כוס סוכר
רבע כוס מיץ לימון
לשרבט אשכולית:
3 כוסות מיץ אשכוליות אדומות
כוס וחצי סוכר
4 כפות מיץ לימון
לשרבט לימון – מביאים לרתיחה מים וסוכר עד שהסוכר נמס ועוד 5 דקות. מכבים את האש ומקררים מעט, מוסיפים מיץ לימון. מקפיאים.
לשרבט תפוז או אשכולית – מביאים לרתיחה סוכר ושליש מהמיץ עד שהסוכר נמס. מצננים מעט ומוסיפים את שאר המיץ. מקפיאים.
לאחר שהתערובות קופאות, מעבדים במעבד מזון (או במיקסר) לקבלת תערובת אוורירית ובהירה. שומרים בהקפאה עד להגשה.
מגישים בכוסות, אפשר בשכבות, או 3 כדורים בצלחת.
מקשטים בתלתלי לימון או תפוז. ועלי נענע.
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.