סל קניות

תפריט שבועות מושלם
לסעודת חג חלבית

מוקרמים, פסטה, או מרק בצל צרפתי מעודן? לא משנה הסדר אספנו בשבילך את המתכונים הטובים ביותר לסעודת חג חלבית מלאה.

מתכונים והכנה: ציפי כהן שף לאומנות קולינרית | צילום וסטיילינג שושי סירקיס |  פורסם בקטיפה

מרק בצל צרפתי

מרק בצל צרפתי

מרק גורמה מעודן. מעולה בגרסה חלבית עם קרוטונים,
טוסטונים וגבינה צהובה מוקרמת,  וגם בגרסה פרווה או בשרי.
קלאסיקה צרפתית במיטבה.

חומרים:

100 גר’ חמאה + 2 כפות שמן או שמן לטיגון
חצי כוס קמח
1.5 ק”ג בצל פרוס
6 שיני שום
2 כוסות יין אדום יבש למרק חלבי או לבן יבש למרק פרווה או בשרי
3 ליטר ציר ירקות או מים למרק חלבי או פרווה או ציר עוף למרק בשרי
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
מעט טימין

להגשה:
250 גר’ גבינה צהובה מגוררת

טוסטונים/ קרוטונים:
1 בגט
מלח
פלפל שחור גרוס
2 גבעולי תימין
כפית אורגנו
חמאה או שמן זית למריחה

אופן ההכנה:

  1. מרק- ממיסים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הבצל הפרוס ומאדים, מערבבים מדי פעם עד להזהבה קלה, כ20 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
  2. מוסיפים את הקמח לסיר, מערבבים עד לספיגת הקמח וקבלת מרקם דביק במעט.
  3. מוסיפים את היין האדום או הלבן והמים, מתבלים ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים במשך 30-40 דק’.
  4. קרוטון – פורסים את הבגט לפרוסות אלכסוניות. או לקוביות מערבבים בקערה את עשבי התיבול והשמן. מברישים בנדיבות את פרוסות הבגט, או קוביות הבגט, מעבירים לתבנית ואופים בטמפ’ של 180 מעלות במשך כ – 20-30 דק’.
  5. יוצקים מהמרק לקערה, מניחים פרוסת טוסטון או קרוטונים,
  6. למרק חלבי- מפזרים גבינה צהובה, מחממים בתנור או במיקרוגל, ומגישים מיד כשהגבינה הצהובה נמסה.

פלפל ממולא בחציל קלוי פסטו וגבינות

פלפל ממולא בחציל קלוי פסטו וגבינות
מנה חלבית מופלאה, מתאים כמנה עיקרית צמחונית או כמנת פתיחה

חומרים:

6 פלפלים אדומים
1 חציל גדול קלוי ומקולף
250 גר’ גבינה בולגרית או תערובת גבינות (בולגרית, לבנה, צפתית, חמד, פטה לפי הטעם)

לפסטו:
1/2 כוס שקדים קלויים או צנוברים
2 שיני שום
צרור כוסברה או בזיל
יקום ללא הגבעולים
חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים השלמים בתנור או על האש,מצננים בתוך שקית מרשרשת סגורה.
  2. מקלפים את הפלפלים ומסירים את ראשי הפלפלים.
  3. מכניסים את חומרי הפסטו למעבד מזון, ומרסקים.
  4. מערבבים בעדינות את בשר החציל הקלוי עם הגבינות והפסטו
  5. ממלאים את הפלפלים במלית החצילים, מסדרים על תבנית ואופים כ15-10- דקות להמסת הגבינות.
  6. טעים חם או קר

סלט פירות טרופי ומוס קוקוס

מתכון מופלא לאוהבי הטעמים הטרופיים, מהמטבח האסיאתי.
למתכון בריאותי יותר מוותרים על הסוכר,
ומשתמשים בדיאט טיפ או תחליף סוכר אחר-
כמו דבש, סילאן תרכיז תפוחים או מיץ תפוזים טבעי.

חומרים:

למוס:
2 קופסאות קרם קוקוס
חצי כוס סוכר (או תחליף סוכר)
2 כוסות חלב או מים
4 כפות קורנפלור

לסלט פירות טרופי:
אננס טרי בינוני חתוך לקוביות (או משימורים)
מנגו בינוני חתוך לקוביות
חצי כוס ענבים ירוקים או אדומים (חצויים אם הם גדולים)
כוס מיץ תפוזים סחוט

אופן ההכנה:

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל