מוקרמים, פסטה, או מרק בצל צרפתי מעודן? לא משנה הסדר אספנו בשבילך את המתכונים הטובים ביותר לסעודת חג חלבית מלאה.
מתכונים והכנה: ציפי כהן שף לאומנות קולינרית | צילום וסטיילינג שושי סירקיס | פורסם בקטיפה
מתכונים והכנה: ציפי כהן שף לאומנות קולינרית | צילום וסטיילינג שושי סירקיס | פורסם בקטיפה
מרק גורמה מעודן. מעולה בגרסה חלבית עם קרוטונים,
טוסטונים וגבינה צהובה מוקרמת, וגם בגרסה פרווה או בשרי.
קלאסיקה צרפתית במיטבה.
100 גר’ חמאה + 2 כפות שמן או שמן לטיגון
חצי כוס קמח
1.5 ק”ג בצל פרוס
6 שיני שום
2 כוסות יין אדום יבש למרק חלבי או לבן יבש למרק פרווה או בשרי
3 ליטר ציר ירקות או מים למרק חלבי או פרווה או ציר עוף למרק בשרי
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
מעט טימין
להגשה:
250 גר’ גבינה צהובה מגוררת
טוסטונים/ קרוטונים:
1 בגט
מלח
פלפל שחור גרוס
2 גבעולי תימין
כפית אורגנו
חמאה או שמן זית למריחה
6 פלפלים אדומים
1 חציל גדול קלוי ומקולף
250 גר’ גבינה בולגרית או תערובת גבינות (בולגרית, לבנה, צפתית, חמד, פטה לפי הטעם)
לפסטו:
1/2 כוס שקדים קלויים או צנוברים
2 שיני שום
צרור כוסברה או בזיל
יקום ללא הגבעולים
חצי כוס שמן זית
מתכון מופלא לאוהבי הטעמים הטרופיים, מהמטבח האסיאתי.
למתכון בריאותי יותר מוותרים על הסוכר,
ומשתמשים בדיאט טיפ או תחליף סוכר אחר-
כמו דבש, סילאן תרכיז תפוחים או מיץ תפוזים טבעי.
למוס:
2 קופסאות קרם קוקוס
חצי כוס סוכר (או תחליף סוכר)
2 כוסות חלב או מים
4 כפות קורנפלור
לסלט פירות טרופי:
אננס טרי בינוני חתוך לקוביות (או משימורים)
מנגו בינוני חתוך לקוביות
חצי כוס ענבים ירוקים או אדומים (חצויים אם הם גדולים)
כוס מיץ תפוזים סחוט
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.