מתכוננים לראש השנה
עם תפריט חגיגי במיוחד

הכנו עבורכן תפריט חג מושלם לראש השנה: דג חמוץ מתוק, סטייק פרגית בסילאן, אורז חגיגי, צימעס מפתיע ולקינוח-גלידת תמרים מיוחדת

מתכונים והכנה: ציפי כהן שף לאומנות קולינרית | צילום וסטיילינג שושי סירקיס |  פורסם בקטיפה

סלמון חמוץ מתוק

SWEET AND SOUR FISH

סלמון חמוץ מתוק

את המתכון הזה למדתי מסבתא שלי שהכינה אותו עם המון אהבה, וללא כמויות מדויקות.
את הדג הזה מגישים לצד הגפילטע פיש המסורתי כמעט בכל בית אמריקאי חסידי
סוד הטעם של הדג- להקפיד שלא לבשל יתר המידה על מנת שלא לייבש את הדג, ולהשאיר אותו עסיסי ונימוח.

חומרים:

1 ק”ג דג סלמון  פרוס, פילה ללא עור או סטייק
כף שמן לטיגון
1 בצל גדול פרוס
חצי כוס צימוקים מושרים ובדוקים
2 כפות סוכר חום
רבע כוס סוכר – לפי הטעם
חומץ – 2 כפות ועד רבע כוס לפי הטעם
3-4 פלפל אנגלי
2-3 עלי דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס
מים לכיסוי
להגשה: חזרת- חריין ומיונז

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר רחב, מטגנים את הבצל להזהבה קלה, מוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן ומקרמלים עם הבצל מעט, מוסיפים את הצימוקים ויתר התבלינים, יוצקים על הבצל המקורמל מים חמים למחצית גובה הסיר, מביאים לרתיחה.
  2. לאחר הרתיחה טועמים ומתקנים את התיבול, הטעם צריך להיות מאוזן בין מתיקות לחמיצות מעודנת מאד, מנמיכים את האש ומוסיפים את פרוסות הדגים, אחד ליד השני, מבשלים על סף רתיחה עד לדקה שהדג משנה את צבעו מבפנים בין 5-7 דקות בלבד. אם הדג לא נמצא כולו בתוך הנוזלים יש להפוך אותו ולבשל גם מהצד השני. מכבים מיד את האש, ומצננים. ניתן לכבות את האש בשלב שהדג עדיין לא עשוי לגמרי מבפנים , הוא ממשיך להתבשל מעט מהחום לאחר כיבוי הלהבה.
  3. מגישים את הדגים קר או חמים. לצד חזרת, או חזרת מעורבת עם מיונז.

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל