הכנו עבורכן תפריט חג מושלם לראש השנה: דג חמוץ מתוק, סטייק פרגית בסילאן, אורז חגיגי, צימעס מפתיע ולקינוח-גלידת תמרים מיוחדת
מתכונים והכנה: ציפי כהן שף לאומנות קולינרית | צילום וסטיילינג שושי סירקיס | פורסם בקטיפה
מתכונים והכנה: ציפי כהן שף לאומנות קולינרית | צילום וסטיילינג שושי סירקיס | פורסם בקטיפה
SWEET AND SOUR FISH
את המתכון הזה למדתי מסבתא שלי שהכינה אותו עם המון אהבה, וללא כמויות מדויקות.
את הדג הזה מגישים לצד הגפילטע פיש המסורתי כמעט בכל בית אמריקאי חסידי
סוד הטעם של הדג- להקפיד שלא לבשל יתר המידה על מנת שלא לייבש את הדג, ולהשאיר אותו עסיסי ונימוח.
1 ק”ג דג סלמון פרוס, פילה ללא עור או סטייק
כף שמן לטיגון
1 בצל גדול פרוס
חצי כוס צימוקים מושרים ובדוקים
2 כפות סוכר חום
רבע כוס סוכר – לפי הטעם
חומץ – 2 כפות ועד רבע כוס לפי הטעם
3-4 פלפל אנגלי
2-3 עלי דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס
מים לכיסוי
להגשה: חזרת- חריין ומיונז
6 פרגיות (או כרעים או שוקים או חזה עוף)
חצי כוס סילאן
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס תמרים בדוקים ומגולענים, חתוכים לטבעות
מלח ופלפל שחור גרוס:
2 כוסות אורז בסמטי
שמן לטיגון
3 כוסות מים לאורז אחד אחד או 4 כוסות לאורז מעט דביק המתאים לדחוס בכלי
בצל גדול קצוץ
2-3 גזרים מגורדים לג’וליינים
חצי כוס צימוקים מושרים ובדוקים
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שקדים פרוסים או מקלות מולבנים
מלח, ופלפל שחור גרוס, 2 כפות סוכר
ליטר גלידת וניל קנויה או קצפת צמחית מוקצפת
3 תפוחים מקולפים חתוכים לקוביות
2 כפות מלית תמרים קנויה
חצי כוס שקדים מקורמלים (או מקורמלים אחרים לפי הטעם)
3 כפות סילאן
לסיגרים:
בצק פילו מוכן
ספריי שמן או שמן עם מברשת
קופסא מלית תמרים
כוס פיסטוקים גרוסים או פיצוחים אחרים לפי הטעם
רבע כפית קינמון
גרגירי רימון לקישוט
חותכים את בצק הפילו למלבנים יותר ארוכים מגודל הסיגר הרצוי,
משמנים את העלים, מניחים עוד 2 שכבות מעל.
מערבבים מלית תמרים עם פיצוחים. מזלפים מלית לאורך, מקפלים מ2 הצדדים ומגלגלים לצורת סיגר. משמנם ואופים בתנור עד שמזהיב.
*לגיוון, משמיטים את ממרח התמרים או את התפוחים, או משתמשים באגוזים מקורמלים אחרים
מתכון עדין וטעים של השף עדי שוורץ
שקית גזר גמדי קפוא
50 גרם מרגרינה
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים
1 תפוז חצוי ומשובץ במסמרי ציפורן
מקל קינמון
חותכים את בצק הפילו למלבנים יותר ארוכים מגודל הסיגר הרצוי,
משמנים את העלים, מניחים עוד 2 שכבות מעל.
מערבבים מלית תמרים עם פיצוחים. מזלפים מלית לאורך, מקפלים מ2 הצדדים ומגלגלים לצורת סיגר. משמנם ואופים בתנור עד שמזהיב.
*לגיוון, משמיטים את ממרח התמרים או את התפוחים, או משתמשים באגוזים מקורמלים אחרים
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.