Cart

מתכוני בריאות אהובים

תודו שלאכול בריא נשמע לא מאד טעים ומגרה את החיך. הנה לכם כמה מתכונים שיקלקלו לכם את התזה הזו,  גם מגרים את החושים, גם טעימים , גם מהירים להכנה, אז רוצו להכין ותראו שיבקשו מכם כמות כפולה

סלט חסה ופטריות מוקפצות

סלט חם
סלט פטריות חמות מוקפצות
הכנה וסטיילינג- שף לאמנות קולינרית ציפי כהן
צילום- תומר בורמד
פורסם בקטיפה

 

סלט מלא בריאות, ויטמינים ופטריות שהם ממש אנטיביוטיקה, קל להכנה,  אהוב וטעים על כולם.

חומרים :

שקית חסה קצוצה

1 גזר

חצי חב’ נבטי חמניות

1 בצל סגול

2 סלסילות  פטריות רצוי מעורב סוגים שונים

רבע סלסילה עגבניות שרי

2 שיני שום

חופן קשיו קלוי

2 כפות רוטב סויה

כף רוטב טריאקי

כף שמן

מלח, פלפל גרוס

שומשום שחור

אופן ההכנה:

  1. מגרדים את הגזר לגו’ליינים בעזרת מגרדת ג’וליין, (או מגררים על פומפיה גסה)

פורסים את הבצל לפרוסות דקות , וחותכים את העגבניות לרבעים או ששיות.

מערבבים את החסה עם רבע מכמות הבצל, נבטי חמניות ,עגבניות שרי וג’ליין גזר מערבבים ומסדרים  בקערה.

2.מחממים את השמן במחבת או ווק, ומקפיצים את הפטריות עם הבצל שנותר והשום, עד שהבצל נהיה שקוף והפטריות משחימות מוספים את הקשיו.

מתבלים בסויה וטריאקי, מלח ופלפל גרוס.

3.מסדרם את הפטריות המוקפצות החמות מעל הסלט, מפזרים שומשום שחור ולבן.

יותר טעים חם אבל גם טעים קר

 

סלט טאבולה עדשים שחורות

סלט בריאות
טאבולה עדשים שחורות וירקות
הכנה וסטיילינג- שף לאמנות קולינרית ציפי כהן
צילום- שושי סיקריס
פורסם בקטיפה

 

 

סלט בצבעונית עשירה בשילוב טעמים מוצלח, בשילוב של ירקות, חלבונים וסיבים תזונתיים, מלא בריאות בכל נגיסה

החומרים הדרושים:

3 כוסות עדשים שחורים

3 מלפפונים

3 עגבניות

בצל קטן

חצי סלסילה פטריות טריות

2-3 ענפי בצל ירוק

חצי צרור פטרוזיליה או תערובת עשבי תיבול טריים לפי הטעם (כוסברה, נענע, זעתר, אורגנו וכד’)

כף שמן זית

מיץ לימון שלם

מלח ופלפל

לבחירה-כפית אריסה או סחוג

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את העדשים עד לריכוך , נזהרים שלא יהיו רכים מידי, שוטפים ומסננים משאריות מים עכורים.
  2. קוצצים את הירקות לקוביות קטנות.
  3. קוצצים את עשבי התיבול והבצל ירוק קצוץ דק.
  4. מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים .

5.מגישים מיד, ניתן לשמור במקרר יום, כדאי לתבל שוב אחרי אכסון במקרר.

לגיוון – החליפי את העדשים בשעועית , קינואה או בורגול.

 

בורגול בשום גזר וחזה עוף מוקפץ

תוספת בורגול מוקפץ עם עוף וירקות
בורגול מוקפץ עם ירקות
הכנה וסטיילינג – שף לאמנות קולינרית ציפי כהן
צילום-שושי סירקיס
פורסם בקטיפה

 

תוספת מהירה נהדרת שיכולה לשמש כארוחה שלימה, מנת בריאות מושלמת בשילוב חלבון , פחמימות מלאות, סיבים תזונתיים, ויטמינם ומינרלים, ודל קלוריות, שכל המשפחה תאהב

החומרים:

שקית בורגול

4 גזרים

1 בצל

חצי סלסילה פטריות טריות

6 שיני שום

2 חזות עוף

3 כפות שמן זית

תבלינים- כמון, תבלין לסטייק, מלח, פלפל גרוס.

הוראות הכנה:

  1. מעבירים את הבורגול הבדוק לקערה ומשרים במים רותחים
  2. חותכים את החזה עוף לרצועות קטנות באורך ס”מ ומתבלים בכמון, תבלין לסטייק, שן שום כתוש ושמן זית
  3. חותכים את הבצל, הפטריות והגזר לקוביות והשום לטבעות
  4. מחממים כך שמן זית במחבת ומקפיצים את תוך כ-2 דקות תוך כדי ערבוב , עד שהרצועות משנות את צבען מוציאם מהמחבת.

5.מוסיפים כף שמן ומטגנים את הגזר והבצל, כשהגזר מתרכך מעט, מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן ולערבב עד שמשתנה צבעם, מוסיפים את רצועות העוף המטוגנות והבורגול, וממשיכים לטגן ולערבב, מוסיפים מלח, פלפל גרוס ומעט כמון, טועמים ומתקנים את התיבול, ומגישים מיד.

לגוון- ניתן להחליף את הגזר בבטטות  לטעם מתקתק יותר, ניתן להכין את המנה פרווה אם מחליפים את רצועות העוף ברצועת טופו, או שמוותרים על העוף בכלל

 

 

בואי ללמוד ולהתמקצע במקצועות הבישול והקונדיטוריה בקורסים המקצועיים שלנו בקמפוס הקולינרי,

בהם תלמדי טכניקות בישול, בישול בריא, עוגות וקינוחים בטכניקות מקצועיות  ובפרזנטציות מושלמות

 

 

 

חומרים:

אופן ההכנה:

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל