סל קניות

מתכונים חלב מענגים לחג השבועות

בכל שנה כשמגיע חג שבועות החגיגה מתחילה, הטעמים המעודנים, הנימוחים, המפתיעים, והמענגים, רק קשה לבחור במה מתחילים.

שקיקי חביתיות במלית ברוקולי ובשמל מוקרם

בלינצ'עס ברוקולי
שקיקי בלינצ’עס במלית ברוקולי מוקרם
הכנה וסטיילינג- שף לאמנות קולינרית ציפי כהן
צילום- תומר בורמד
פורסם בקטיפה

 

 הבלינצ’עס הסטנדרטיות מקבלות פנים חדשות,  במראה ובטעם מוקרם חלומי.

ניתן לגוון את המלית בירקות נוספים כמו פטריות, תפו”א, בטטה, תרד או כרובית המשתלבות נהדר עם רוטב בשמל.

10-15 יחידות

זמן הכנה 40דקות

חומרים:

לחביתיות-

1/3 1 כוסות קמח

4 ביצים

2 כפות שמן

מלח ופלפל

1/4 2-2 כוסות מים

לבשמל-

2 כף חמאה

כפות קמח

כוס חלב

1 מיכל שמנת מתוקה

מלח ופלפל

חצי כפית אגוז מוסקט

500 גר’ ברוקולי טרי או קפוא

חבילה עירית

200 גר’ גבינה צהובה מגוררת

לבחירה- פרוסות גבינה צהובה או גבינה מותכת

הכנה:

מערבבים את כל חומרי החביתיות עם מקל בלנדר.

מחממים מחבת, ומשמנים מעט עם ניר סופג טבול בשמן.

יוצקים מהבלילה למחבת ומטלטלים לכסוי מלא, החביתיות צריכות להיות דקות , אם יש בלילה מיותרת שופכים אותה חזרה לקערת הבלילה.

מטגנים עד שהחביתית אינה נוזלית, ואינה דבוקה לתחתית,  והופכים אותה יש למגבת לחה מונחת על השיש.

מכינים כך את כל החביתיות, מומלץ לשמן קלות בין לבין, ומערימים את החביתיות אחד על השני מעל המגבת. (אם לא משתמשים בחביתיות מיד, עוטפים ומגלגלים אותם בתוך המגבת, ושומרים בשקית במקרר או במקפיא עד לשימוש.)

להכנת המלית:

מרככים מעט את הברוקולי במיקרוגל או בסיר עם מים ומעט מלח. ומסננים.

מכינים את הבשמל:

ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ובוחשים ליצירת רביכה, זהובה, מוסיפים מיד את החלב ומביאים לרתיחה. מערבבים מדי פעם. לאחר שהחלב רתח, מוסיפים את השמנת והתבלינים, מוסיפים גבינה צהובה מגוררת וממשיכים לערבב במטריפה עד לקבלת מרקם מוקרם.

(ניתן להמיר את השמנת ב2/3 כוס חלב נוספת אך צריך להוסיף כף נוספת של קמח לרביכה.)

מערבבים את הברוקולי עם מחצית מהבשמל.

במרכז כל חביתית שמים כף מהברוקולי עם הבשמל , וחתיכה מפרוסת גבינה צהובה או מותכת .מרימים את הקצוות לצורת שק, וקושרים עם  עירית או בצל ירוק.

מגישים עם רוטב בשמל. ניתן לטחון מעט ברוקולי לרוטב הנותר לקבלת בשמל ירוק.

יפה לקשט בפרחי ברוקולי  קטנטנים וקוביות בצל סגול.

לגיוון- במקום ברוקולי מוסיפים לבשמל:

1.פטריות מוקפצות בשמן או חמאה

2.כרובית , קוביות תפו”א או קוביות בטטה מבושלות,

  1. שקית תרד מופשר, ומבשלים עוד 10 דקות.

טיפ-לחביתיות מוקרמות בתנור- מכינים את המלית באופן המוסבר למעלה, סוגרים את החביתיות בצורה הקלאסית, ומסדרים בתבנית, עדיף אישיות. יוצקים מעל החביתיות בשמל ומפזרים גבינה צהובה.

אופים בתנור עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.

כוסות מוס דג מעושן וסלמון

מוס מקרל מעושן
כוסות סלמון מעושן ומוס מקרל
הכנה וסטיילינג- שף לאמנות קולינרית ציפי כהן
צילום- תומר בורמד
פורסם בקטיפה

אמנם זו מנת פתיחה פרווה ממחלקת הרושם,  אך היא קלת הכנה, מוס הדג הוא ממרח מעדן, וניתן להכין אותו גם מסלמון מעושן או סלמון אפוי, ולהגיש  בתוספת קרקרים וסלט חסה גם לקידושים, וגם לסעודות חג.

זמן הכנה 20 דק’

6-10 מנות

חומרים:

1 פילה מקרל בעישון חם(מקרוסקה) (כ300 גר’ )

300 גר’ סלמון מעושן בעישון חם

4 ביצים קשות

חבילה בצל ירוק

2 כפות גדושות מיונז

2 אבוקדו

בצל סגול קצוץ

מיץ לימון

הכנה:

מכינם את מוס הדג: מכניסים את הדג ללא העור לתוך קערת מעבד מזון, מוסיפים ביצים קשות, 2 בצלים ירוקים קצוצים , מיונז ומעט מיץ לימון, וטוחנים הכל יחד למחית חלקה ונוחה לזילוף .

חותכים את האבוקדו לקוביות קטנות ומתבלים במעט מיץ לימון למניעת השחרה.

 

פסטטים במלית גבינה מתובלת

סלסילות גבינה
פסטטים במלית גבינה מלוחה
הכנה וסטיילינג שף לאמנות קולינרית ציפי כהן
צילום- תומר בורמג
פורסם בקטיפה

מנת פתיח / פתיחה נהדרת לארוחת חג או אירוח מיוחד. תוכלו תמיד לגוון במליות שונות, ואפילו, במלית קצפת או מוס מתוקה למנה אחרונה.

דרגת קושי: בינונית  זמן הכנה: חצי שעה  אפייה: 20 דקות

כ20 מנות קטנות אישיות

חומרים:

חבילה בצק עלים

ביצה

קורצני עוגיות עגולים או מרובעים בקוטר 4 ו2 ס”מ

500 גר’ גבינת שמנת

100 גר’ גבינת פטה או בולגרית

30 גר’ גבינה צהובה

בצל ירוק או שמיר

ענפי סלרי

צנוניות

ירק לקישוט(נבטי חמניות, שמיר, פטרוזיליה או עלי מיקרו אחרים)

הכנה:

להכנת הפסטטים, שוטחים  את בצק העלים על משטח עבודה, קורצים 40 עיגולים בקוטר 4 ס”מ

במחציתם קורצים עיגול פנימי בקוטר 2 ס”מ. ומניחים עיגול בצק עם חור מעל עיגול בצק ללא חור. מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפייה.

מורחים בביצה טרופה, ואופים עד שתפוח וזהוב.

מכינים את המלית: מכניסים את כל מרכיבי המלית למעבד מזון וטחנים למרקם חלק.

מניחים במקרר להתייצבות.

לוקחים ענפי סלרי וחותכים לאורך לרצועות דקות, ושמים בקערת מים קרים מאד, שומרים במקרר, פורסים דק מאד צנוניות, או מכינים פרחי צנוניות, ומוסיפים לקערת המים.

שמים את המלית בשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים את המלית לתוך החורים.

מקשטים ברצועת סלרי, פרוסת צנונית ועלה ירוק

שומרים במקרר עד להגשה

פסטטים
פסטטים במלית גבינה מתובלת
הכנה וסטיילינג- שף לאמנות קולינרית ציפי כהן
צילום תומר בורמד
פורסם בקטיפה

 

 

מוס תותים ושוקולד לבן

מוס שוקולד לבן ותותים
מוס שוקולד לבן ותותים
הכנה וסטיילינג- שף לאמנות קולינרית ציפי כהן
צילום- תומר בורמד
פורסם בקטיפה

 

 

קינוח חלבי בטעם מופלא וקליל להכנה

זמן הכנה- 20 דקות

6 מנות גדולות

החומרים:

200 גר’ שוקולד לבן חלבי

3 מיכלי שמנת מתוקה

3 כפות א. סוכר

כוס תותים  או פירות יער או שילוב של שניהם טחונים

הוראות הכנה:

מכינים גנש שוקולד לבן: ממיסים  את השוקולד ,

מחממים מעט, מחצית מהשמנת המתוקה, ומאחדים עם השוקולד המומס.  אם יש גושים טוחנים בעזרת מקל בלנדר. מקררים  12 שעות במקרר (ולא פחות מ 4 שעות ).

שמים בקערת המערבל את הגנש המוכן מהמקרר, מוסיפים את השמנת המתוקה  שנותרה, ומקציפים הכל יחד, עד למרקם קצפת רכה. נזהרים לא להקציף הקצפת יתר , ע”מ שלא יהפך לחמאה.  מחלקים את התערובת ל1/3 ו2/3, מוסיפים לכמות הגדולה יותר את  התותים הטחונים ואבקת הסוכר ומקפלים פנימה.

אם התערובת נוזלית מדי, מקציפים עוד קצת.

מזלפים לכוסות 2/3 מהמוס הורוד, ומעל 1/3 מהמוס הלבן

מקשטים בפירות יער ועלה נענע

 

בואי ללמוד ולהתמקצע במקצועות הבישול והקונדיטוריה בקורסים המקצועיים שלנו בקמפוס הקולינרי,

בהם תלמדי טכניקות בישול, בישול בריא, עוגות וקינוחים בטכניקות מקצועיות  ובפרזנטציות מושלמות

 

חומרים:

אופן ההכנה:

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל