מתוקים וחמים לימי חורף קסומים
עוגת שוקולד חמה בכוסות אישיות
עוגת שוקולד חמה נפלאה וטעימה, מתאימה לימים חורפיים וקסומים. אפיתי אותה ממש תוך כדי הצילומים כדי שתוכלו להתרשם ברגע האמת מהשוקולד החם והרך שבפנים (ראו תמונה). ממש מתחשק ללקק את הכפית, נכון?
כ-15 מנות אישיות (תלוי בגודל הכוס)
לעוגה:
6 ביצים
3 חלמונים
½1 כוסות אבקת סוכר (200 גרם)
200 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
200 גרם שוקולד מריר 60%
2 כפיות תמציות וניל
½ כוס+ 2 כפות קמח (80 גרם)
½ כוס+ 2 כפות קורנפלור (80 גרם)
לאגסים:
15 אגסים עם העוקץ
2 כוסות מי סודה בטעם לימון
½ כוס סוכר
½ כוס יין מוסקט המבורג (אדום מתוק)
אביזרים מיוחדים:
סילפט (משטח אפיה מסיליקון)
לקישוט:
פרוסות אגסים מיובשות
מכינים את האגסים:
שוטפים היטב את האגסים במים ובסבון ומייבשים במגבת נקייה (עדיין לא מקלפים). פורסים מהאגס פרוסה עבה ממרכז האגס כולל העוקץ והגרעינים (עובי הפרוסה יהיה 4 מ”מ) ושומרים בצד. חוזרים על אותה פעולה עם יתרת האגסים.
באופן הזה נקבל 15 פרוסות עבות של אגסים כולל העוקץ.
מניחים את פרוסות האגסים על סילפט ואופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות בתכנית טורבו. לאחר מחצית השעה מנמיכים את החום ל-80 מעלות וממשיכים לייבש בתנור חצי שעה נוספת.
מתקבלות פרוסות אגסים מיובשות ויפות שבהן נשתמש לקישוט המנה.
קולפים את כל חצאי האגסים שנותרו וחותכים לקביות קטנות.
מרתיחים בסיר את כל חומרי הסירופ ומבשלים את קוביות האגסים כחמש דקות בלבד, לריכוך חלקי ולספיגת טעמים.
מוציאים ומסננים.
מכינים את העוגה:
קוצצים שוקולד מריר, מניחים בקערה, מוסיפים חמאה וממיסים במיקרוגל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אם השוקולד לא נמס דיו מכניסים להמסה נוספת במיקרוגל. בקערת מיקסר עם מקצף בלון מקציפים ביצים וחלמונים לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר וממשיכים להקציף כשתי דקות נוספות. מוסיפים תמצית וניל.
מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את תערובת השוקולד לקצף שבקערה.
מוסיפים את הקמח והקורנפלור לתערובת חלקה ולא יותר.
מנקים במרית גומי את דופנות הקערה ומקפלים קלות את בלילת העוגה, מעבירים לשק זילוף בעל פיה חלקה.
מזלפים לכוסות ואופים:
מזליפים מבלילת העוגה לכוסות אישיות עד כדי שליש מגובה הכוס.
מניחים מעל בלילת העוגה שבכוס כף אחת של קוביות אגסים ולאחר מכן מזליפים שוב מבלילת העוגה כמעט עד למעלה. משאירים סנטימטר אחד של שוליים נקיים.
מניחים את הכוסות על מגש ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אופים 12-14 דקות בלבד, לא יותר, חשוב שהעוגה תהיה אפויה מסביב אך רכה מבפנים.
נועצים במרכז כל עוגה אישית פרוסת אגס מיובש ומגישים מייד.
טיפים של קונדיטורים:
בחנויות הכלים ישנן כוסות לסופלה במבחר צבעים וגדלים. כוסות אספרסו נפלאות למטרה זו. הפעם השתמשתי בכוסות מזכוכית לקפה שחור. (חשוב לבדוק שמצוינות בתחתית הכוס המילים oven safe וכך אתם יכולים להיות רגועים שהכוסות יכולות להיכנס לתנור.)
ניתן לזלף לתוך הכוסות ולשמור בקירור עד יממה, ולאפות ממש כשהאורחים מגיעים. (אין להשאיר את הבלילה בקערה, אחרת היא תתקשה מדיי ולא יהיה ניתן לזלף אותה.)
ניתן לאפות את עוגת השוקולד החמה כעשר דקות, להוציא מהתנור, לצנן ולהקפיא, ולפני ההגשה להפשיר ולחמם במיקרוגל כדקה- להגיש חם. (החימום במיקרוגל ימשיך את האפייה.)
עוגיות קפה עם שוקולד לבן ואגוזים
הכל התחיל בקופסת פח מלבנית יפה בעלת הדפס של פולי קפה שמצאתי על המדף. במקור העוגיות עגולות, אבל לכבוד הקופסא שיניתי את צורתן למלבן כדי שהן יוכלו להכנס בדיוק לתוכה. לבסוף, הסטייליסט הביא קופסאות עגולות ויפות הרבה יותר, וצילמנו את העוגיות המלבניות בתוך קופסאות עגולות, מה שיצר מראה מעניין יותר.
החומרים:
לבצק:
100 גרם שוקולד לבן פרווה
2 כפות גדושות אבקת נס קפה
¾ כוס סוכר דמררה
100 גרם מרגרינה
2 ביצים
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
לקישוט:
150 גרם אגוזי לוז קלויים ללא מלח
70 גרם שוקולד צ’יפס לבן
2 כפות פולי קקאו גרוסים – לבחירה
אופן ההכנה:
שוברים ביד את מטבעות השוקולד, מניחים בקערה וממיסים במיקרוגל עד להמסה מלאה. מוסיפים את אבקת נס הקפה ומערבבים היטב.
שמים בקערת מיקסר סוכר ומרגרינה ומעבדים בוו גיטרה לתערובת קרמית חלקה ואחידה. מוסיפים ביצים ומעבדים כדקה. מוסיפים את השוקולד עם הקפה וממשיכים לעבד כדקה נוספת. מנמיכים את מהירות המיקסר, מערבבים קמח עם אבקת סודה לשתיה ומוסיפים לקערה. מעבדים לבצק רך ואחיד. (חשוב לעבד קצרות כדי שהבצק לא יאבד מפריכותו).
מרדדים את הבצק לעלה גדול בין שני ניירות אפיה.
מניחים את נייר האפייה עם הבצק המרודד מעל תבנית תנור הפוכה ומקפיאים לעשר דקות. מוציאים מהמקפיא, מיישרים את קצוות הבצק ובעזרת גלגלת משוננת חותכים למלבנים בגול 8X4 ס”מ. בעזרת פלטה מפרידים את העוגיות מנייר האפיה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה תוך שמירה על רווח של כ-3 ס”מ בין העוגיות.
חוצים את אגוזי הלוז לחצאים או לחלקים קטנים יותר. נועצים בכל עוגיה אגוזי לוז, מוסיפים עיגולי שוקולד צ’יפס לבן ומקשטים בפולי קקאו גרוסים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 10 ל-12 דקות, מצננים ומגישים.
העוגיות נשמרות מצויין בתוך צנצנת זכוכית סגורה היטב למשך שבועיים ימים.
העוגיות נשמרות מצויין גם בהקפאה, אולם טעם הקפה מתעמעם מעט. לכן אם אתם יודעים מראש שתקפיאו את העוגיות הוסיפו כפית אחת של אבקת נס קפה לתערובת השוקולד הלבן.
ניתן להכין עוגיות עגולות כמו עוגיות שוקולד צ’יפס. לקבלת עוגיות שוות בגודלן משתמשים בכף קפיצית קטנה של גלידה. במקרה הזה ישנה אפשרות לקצוץ מחצית מאגוזי הלוז שמצויינים במתכון ולהוסיפם לתערובת הבצק. ביתרה משתמשים לקישוט מלמעלה.