Cart

הפקת משלוחי מנות לפורים
מתכון עם רעיון!

אם אתם מאלו שחשוב לכם להשקיע, ואין לך עודף ידיים זמינות או זמן מיותר, פעלו באופן מחושב, פורים הוא יום עמוס מאד, החל מקריאת המגילה, חלוקת משלוחי מנות והסעודה.
הכינו תכנית עבודה לפחות שבועיים מראש, חלקו את העבודה מעט בכל יום, בחרו מתכונים שאינם מסובכים או שניתן להקפיא מראש, והכינו אותם שבועיים מראש. לרגע האחרון השאירו כמה שפחות הכנות ובישולים. ערכו את הקניות מוקדם ככל האפשר. בחרו סגנון אריזה אשר אינו דורש הרבה זמן עבודה, כמו קופסאות עם מכסה וכך האריזה תיקח רק דקות ספורות.

משלוחי מנות בצנצנת

משלוח מנות בצנצנת

הכנה וסטיילינג – ציפי כהן. צילום: תומר בורמד

כל כך פשוט וקל, מכינים סלטים, וכל מני מטעמים, יוצקים לצנצנת, גוזרים ריבוע ניר או בד  משובץ אפשר גם מפית, סוגרים בעזרת גומייה, ומוסיפים סרט תואם. אפשר להוסיף תווית ביתית. סלטים ומתבלים, עם מקלות גבינה מלוחים,  משלוח מנות שתמיד מתקבל בברכה.

פסטו וטפנדים 

ממרחים יוקרתיים וקלי הכנה המוגשים באירועי יוקרה בצלוחיות קטנטנות אישיות. אצלי הם אורחים קבועים בין הסלטים לכל אורך השנה.

חומרים:

ממרח פסטו
צרור  (שקית) פטרוזיליה או 2 צרורות (שקיות/ קופסאות) בזיליקום לפי הטעם
3/4 כוס שמן זית או שמן קנולה (לשומרי משקל ניתן להפחית מהשמן)
4-5 שיני שום
רבע כוס צנוברים או קשיו ללא מלח או שקדים  קלופים
מלח ופלפל

טפנד זיתים
החומרים הדרושים:
1 קופסא זיתים ירוקים או שחורים, ניתן לערבב 2 צבעים
2 שיני שום
לבחירה- כף גדושה מיונז

טפנד עגבניות מיובשות
החומרים הדרושים:
שקית עגבניות מיובשות
3-4 שיני שום
צרור בזיליקום
חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

ממרח פסטו
משרים את העלים בקערת מים כרבע שעה, ושוטפים היטב.
מסירים את הגבעולים ומשאירים את העלים.
מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים.
שומרים במקרר כמה ימים.

טפנד זיתים
שוטפים את הזיתים. טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון או מקל בלנדר. נשמר במקרר עד שבוע.

טפנד עגבניות מיובשות
שופכים מים רותחים על העגבניות המיובשות, ומשרים לריכוך לפחות שעה.
מסננים את המים, מוסיפים שום , שמן זית וכמה עלי בזיליקום שמושרים ושטופים.
טוחנים במעבד מזון.
*טפנדים ניתן להכין שבוע מראש, פסטו עד יומיים מראש

מקלות גבינה אווריריים ופריכים

טעים לנשנש, יפה לשלוח במשלוח מנות קשור בסרט לצד סלטים ומטבלים.

חומרים:

2.5 כוסות קמח אפשר להמיר חלק בקמח מלא
150 גר’ חמאה או מרגרינה
250 גר’ גבינה לבנה
1/2 כפית מלח
לקישוט- מלח גס, שום גבישי, זעתר, קצח

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים לקערת המערבל ולשים בזרוע הלישה עד לקבלת בצק, אם הבצק דביק מוסיפים קמח.
(ניתן לעבד במעבד מזון עיבוד קצר עד שמתאחד לבצק)
להשהות את הבצק במקרר  כמה שעות.
לקמח משטח עבודה  לרדד את הבצק לעובי חצי ס”מ
לחתוך רצועות צרות וארוכות ברוחב 1 ס”מ ובאורך 15ס”מ
לסדר את המקלות בתבנית מרופדת בניר אפיה
למרוח בביצה ולפזר מלח גס ותבלינים לפי הטעם.
לאפות בתנור מחומם מראש ל210 מעלות  כ10-15 דקות עד שמזהיב.
ולאחר מכן לכבות את התנור ולהשאיר את המקלות לייבוש בתנור כמה שעות.
לאכסן בכלי סגור.

קפה ומאפה

אין כמו מקלעת שמרים וקינמון נימוחה וריחנית לצד הקפה לפנק את הקרובים או השכנים. ניתן להכין מראש, ופשוט לשלוף בבוקר פורים מהמקפיא, להוסיף בקבוק או כוס קפה עם מכסה, ולשלוח.

חומרים:

1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים או קובית שמרים
3/4 כוס סוכר
2 כפיות מלח
כוס וחצי מים
200 גר’ מרגרינה רכה
1 כף תמצית וניל

למלית:
כוס סוכר
2 כפות קינמון
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
לבחירה- צימוקים

למריחה:
שמן
ביצה
רינג מתכת
בקבוק או כוס עם מכסה וקפה

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערת המיקסר עם וו לישה, את כל החומרים, מקפידים לשים את השמרים בתחתית עם הסוכר, והמלח בסוף מעל הקמח.  לשים כ5 דקות, מפסיקים את המיקסר ובודקים שכל המרכיבים מחוברים. ממשיכים ללוש עוד כמה דקות עד שהבצק גמיש. מעבירים לקערה מקומחת קלות ומתפיחים עד שמכפיל את נפחו.
  2. מערבבים בקערית את חומרי המלית
  3. מחלקים את הבצק ל3 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק. מורחים בשמן ומפזרים מתערובת המלית. מגלגלים לגליל. חוצים את הגליל לחצי לאורכו. מניחים חלק אחד על השני בנקודת מפגש של אמצע הרצועה, וקולעים מכל צד. יוצרים מהמקלעת טבעת, ומניחים במרכז הטבעת רינג מתכת (או קופסת שימורים)בגודל הבקבוק אותו רוצים לשים במרכז העוגה. מורחים את הבצק בביצה טרופה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, כחצי שעה עד שמזהיב והעוגה מוכנה.

* העוגה מעולה בהקפאה.

כדורי גבינה מתובלים על לוח דמקה

כדורי גבינה על לוח דמקה

הכנה וסטיילינג: ציפי כהן – שף לאמנות קולינרית. צילום: תומר בורמד

כדורי גבינה קלים להכנה, מקשטים את השולחן, מתאימים לאירוח, או כממרח טעים במיוחד. אפשר להכין ככדורים קטנים, כיכר גבינה גדולה או כממרח. לאוהבות להשקיע ולהפתיע, הכיני כדורי גבינה מתובלת, הניחי על לוח דמקה מלחם, רעיון מקורי למשלוח מנות.

חומרים:

קילו גבינה לבנה
4 גביעים שמנת חמוצה
כפית מלח

לטעם וציפוי-
זעתר עם שומשום
פפריקה ואבקת שום או בצל קצוץ
אבקת שום גבישי ושומשום
עשבי תיבול קצוצים
בצל ירוק או עירית קצוצה
זיתים ירוקים או שחורים קצוצים
אגוזי מלך קצוצים
קצח

ללוח דמקה-
לחם שחור ולחם לבן
זיתים, עלי מיקרו שמיר או פטרוזיליה

אופן ההכנה:

לפרוש חיתול בד נקי ומכובס בתוך מסננת

יוצקים לתוך החיתול את הגבינה, השמנת והמלח, ומערבבים.

אוספים את קצוות החיתול וקושרים. מניחים את המסננת עם הגבינה מעל כלי עמוק, ומשאירים למשך מספר שעות על השיש לניקוז הנוזלים.

המרקם צריך להיות מוצק מספיק ליצירת כדורים, אך לא קשה מדי. אם הגבינה עדין נוזלית מדי, משאירים עוד כמה שעות.

מגלגלים כדורים בידיים לחות, ומגלגלים בציפוי הרצוי.

מכינים כך את כל הכדורים ומגישים במגש בשורות לפי צבעים.

להכנת כיכר גדולה, ניתן להוסיף לגבינה מעט מהתיבול ולערבב, לכדרר כדור אחד גדול ולצפות בצפוי הרצוי.

לממרח, לערבב את הגבינה עם התיבול הרצוי.

ללוח דמקה, לקרוץ רבועים קטנים מ 2 צבעי הלחם , בעזרת קורצן מרובע, או לחתוך ריבועים מדויקים בעזרת סכין. לסדר את הריבועים על משטח מרובע לסירוגין לפי צבעים, להניח את הכדורים ב 2 צבעים, לקשט, ולארוז.

את כדורי הגבינה ניתן להכין יום או יומיים מראש, את הלחם ניתן לקרוץ מראש ולהקפיא על המשטח ארוז בנילון נצמד.

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל