לכבוד הפסח מתכון לקינוח חגיגי, אף אחד לא יאמין לכם שהוא מאה אחוז פסחי
מאת שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד
לכבוד הפסח מתכון לקינוח חגיגי, אף אחד לא יאמין לכם שהוא מאה אחוז פסחי
מאת שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד
קינוח מוס שוקולד בראוניז ופרורים פריכים לפסח
הכנה שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד
צילום: שירן כרמל
סטיילינג מיה ליבנת הרוש
למוס שוקולד:
250 ג. שוקולד מריר
3\1 כוס שמן אגוזים
1 כף קפה מומס ב3 כפות מים רותחים
2 כפות ליקר או יין
5 ביצים מופרדות
4\3 כוס סוכר
לפירורים:
2 כוסות קמח תפוחי אדמה
4\3 כוס אגוזים או שקדים טחונים
1 ביצה
4\3 כוס שמן
2\1 כוס סוכר
4\1 כפית מלח
לבראוניס:
4 ביצים
4\1 1 כוס סוכר
3\2 כוס שמן
2 כפיות קפה מומסות ב2 כפיות מים
2\1 כוס קקאו איכותי
כוס קמח תפוחי אדמה
2\1 כוס אגוזים קצוצים
מוס שוקולד:
בסיר קטן שמים את השוקולד,השמן הקפה והיין ומבשלים עד לקבלת קרם אחיד.
מצננים מעט ובינתיים מקציפים את החלמונים עם 2\1 כוס סוכר כ5 דקות.מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת השוקולד תוך הקצפה איטית.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 4\1 כוס הסוכר לקצב יציב.מקפלים את תערובת השוקולד והחלמונים לחלבונים המוקצפים לאיחוד מושלם
לפירורים:
מעבדים את כל החמרים ביד במעבד מזון או במיקסר לתערובת פירורית
מפזרים את הפירורים על תבנית תנור
ואופים כרבע שעה ב180 מעלות עד השחמת הפירורים
לבראוניס:
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר כ7 דקות,מנמיכים מהירות ומוסיפים את החמרים היבשים בקיפול.
יוצקים לתבנית בינונית ואופים ב180 מעלות כ20-25 דקות.
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.