חנוכה כבר כאן, ואיתו ניחוחות אהובים של סופגניות ומסיבות. מתכונים ייחודים לאוהבי הגיוון, ולשומרי המשקל, יש מספיק לכולם! חנוכה שמח מלא טעם ואור! אתכם עם מתכונים לסופגניות בריאות, עוואמה ופוקצ’ה איטלקית.
צילום: שושי סירקיס
צילום: שושי סירקיס
עוואמה זהו סוג של ממתק סופגניה קלת הכנה, מהמטבח הלבנוני, רך, תפוח, עסיסי וקריספי טבול בסירופ סוכר מתוק בניחוח מי זוהר (תמצית פריחת הדרים), הפירה שנכנס לבצק נותן את המרקם הקריספי לספוגניות הקטנות.
מתכון נפלא מהשפית אורנית עובדיה, מי שבדיאטה בבקשה לדלג על המתכון, כי הוא פשוט ממכר…
תפו”א בינוני מבושל בשלמותו
280 גר’ קמח
8 גר’ שמרים יבשים
5 גר’ סוכר
375 מ”ל מים פושרים
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
800 גר’ סוכר
500 מ”ל מים
כף מיץ לימון
1/2 כפית תמצית זהר או 2 מקלות קינמון
מגישים מיד. אם נשאר, רצוי לחמם שוב בתנור, לקבלת קריספיות מחדש.
4 כוסות קמח מלא 80% (500 גרם)
1 כף שמרים יבשים (10גרם)
4 כפות סוכר (16 גרם)
ביצה
כפית מלח
170 מ”ל מים פושרים (170 גרם)
100 מ”ל שמן (90 גרם)
להברשה:
שמן
ביצה טרופה
למילוי:
ריבה 100% פרי
אבקת סוכר *
*למרות שהסופגנייה מכילה אבקת סוכר, היא מהווה פתרון טוב יותר מהסופגנייה המטוגנת
כ-375 גרם מים
2 כפות שמרים יבשים
500 גרם (3 כוסות) קמח לבן
30 גרם שמן זית
כף סוכר דמררה
3 שיני שום קצוצות
5 ענפי טימין טרי
2 כפיות מלח
לתוספות:
שמן זית, מלח גס, רוזמרין או טימין לקישוט
ירקות: בצל סגול, פלפל אדום, עגבניות שרי
גבינת עיזים או פטה או בולגרית
ממיסים את השמרים בנוזלים של המתכון
שמים בקערת המיקסר קמח, סוכר, שמרים מומסים,
מוסיפים מים ושמן זית
מוסיפים טעמים: שום, טימין ומלח
לשים עם וו גיטרה כ10 דקות במהירות בינונית, בצק הפוקצ’ה צריך להיות דביק.
משמנים קערה, מכסים ומניחים את הבצק במקרר עד להכפלת הנפח.
פורסים בצל, פלפלים וחוצים עגבניות שרי, מטפטפים שמן זית, מפזרים מלח גס ומעט טימין אופים לריכוך 10 דקות
מחממים תנור ל250 מעלות עדיף לשים בתחתית התנור אבן לאפייה.
מחלקים את הבצק לכדורים, משטחים בידיים לצורה אובלית או עגולה על נייר משומן. משמנים את פני הבצק בשמן זית, מעטרים בירקות/ גבינות ומפזרים מעט מלח גס.
מתפיחים שוב ואופים 10-20 דקות ומצננים על רשת.
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.