עוואמה, סופגניות ופוקצ’ה:
טעמים של חנוכה

חנוכה כבר כאן, ואיתו ניחוחות אהובים של סופגניות ומסיבות.  מתכונים ייחודים לאוהבי הגיוון, ולשומרי המשקל, יש מספיק לכולם!  חנוכה שמח מלא טעם ואור! אתכם עם מתכונים לסופגניות בריאות, עוואמה ופוקצ’ה איטלקית.

צילום: שושי סירקיס

 

עוואמה

עוואמה

עוואמה זהו סוג של ממתק סופגניה קלת הכנה, מהמטבח הלבנוני, רך, תפוח, עסיסי וקריספי טבול בסירופ סוכר מתוק בניחוח מי זוהר (תמצית פריחת הדרים), הפירה שנכנס לבצק נותן את המרקם הקריספי לספוגניות הקטנות.
מתכון נפלא מהשפית אורנית עובדיה, מי שבדיאטה בבקשה לדלג על המתכון, כי הוא פשוט ממכר…

חומרים:

תפו”א בינוני מבושל בשלמותו
280 גר’ קמח
8 גר’ שמרים יבשים
5 גר’ סוכר
375 מ”ל מים פושרים
שמן לטיגון עמוק

לסירופ:
800 גר’ סוכר
500 מ”ל מים
כף מיץ לימון
1/2 כפית תמצית זהר או 2 מקלות קינמון

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסירופ – מבשלים סוכר ומים עד המסת הסוכר, מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל במשך כ – 3 דק’. בסוף מוסיפים את התמצית.
    למי שלא מתחבר לטעם של מי זוהר, מוסיפים מקלות קינמון בשלב הבישול, ומותרים על מיץ הלימון.
  2. מועכים את תפו”א לפירה חלק ואחיד ללא גושים.
  3. מעבדים במיקסר בעזרת וו לישה קמח, שמרים וסוכר.
    מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, מוסיפים את הפירה וממעבדים במשך 5 דק’ נוספות.
    מכסים ומתפיחים במשך שעה (עד הכפלת הנפח).
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק, לוקחים מן הבצק באמצעות כפית ומניחים בשמן החם, מטגנים עד הזהבה כל הצדדים, מספיגים את שאריות השומן וטובלים מיד בסירופ.

מגישים מיד. אם נשאר, רצוי לחמם שוב בתנור, לקבלת קריספיות מחדש.

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל