סל קניות

עוואמה, סופגניות ופוקצ’ה:
טעמים של חנוכה

חנוכה כבר כאן, ואיתו ניחוחות אהובים של סופגניות ומסיבות.  מתכונים ייחודים לאוהבי הגיוון, ולשומרי המשקל, יש מספיק לכולם!  חנוכה שמח מלא טעם ואור! אתכם עם מתכונים לסופגניות בריאות, עוואמה ופוקצ’ה איטלקית.

צילום: שושי סירקיס

 

עוואמה

עוואמה

עוואמה זהו סוג של ממתק סופגניה קלת הכנה, מהמטבח הלבנוני, רך, תפוח, עסיסי וקריספי טבול בסירופ סוכר מתוק בניחוח מי זוהר (תמצית פריחת הדרים), הפירה שנכנס לבצק נותן את המרקם הקריספי לספוגניות הקטנות.
מתכון נפלא מהשפית אורנית עובדיה, מי שבדיאטה בבקשה לדלג על המתכון, כי הוא פשוט ממכר…

חומרים:

תפו”א בינוני מבושל בשלמותו
280 גר’ קמח
8 גר’ שמרים יבשים
5 גר’ סוכר
375 מ”ל מים פושרים
שמן לטיגון עמוק

לסירופ:
800 גר’ סוכר
500 מ”ל מים
כף מיץ לימון
1/2 כפית תמצית זהר או 2 מקלות קינמון

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסירופ – מבשלים סוכר ומים עד המסת הסוכר, מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל במשך כ – 3 דק’. בסוף מוסיפים את התמצית.
    למי שלא מתחבר לטעם של מי זוהר, מוסיפים מקלות קינמון בשלב הבישול, ומותרים על מיץ הלימון.
  2. מועכים את תפו”א לפירה חלק ואחיד ללא גושים.
  3. מעבדים במיקסר בעזרת וו לישה קמח, שמרים וסוכר.
    מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, מוסיפים את הפירה וממעבדים במשך 5 דק’ נוספות.
    מכסים ומתפיחים במשך שעה (עד הכפלת הנפח).
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק, לוקחים מן הבצק באמצעות כפית ומניחים בשמן החם, מטגנים עד הזהבה כל הצדדים, מספיגים את שאריות השומן וטובלים מיד בסירופ.

מגישים מיד. אם נשאר, רצוי לחמם שוב בתנור, לקבלת קריספיות מחדש.

סופגניות קמח מלא

סופגניות מקמח מלא
תזונאית ושפית בריאות: אסתי גדליה סופגניות אפויות (פרווה) | כ- 16 סופגניות

חומרים:

4 כוסות קמח מלא 80% (500 גרם)
1 כף שמרים יבשים (10גרם)
4 כפות סוכר (16 גרם)
ביצה
כפית מלח
170 מ”ל מים פושרים (170 גרם)
100 מ”ל שמן (90 גרם)

להברשה:
שמן
ביצה טרופה

למילוי:
ריבה 100% פרי
אבקת סוכר *

אופן ההכנה:

  1. לשים את הקמח בקערת המיקסר ולהוסיף את השמרים, סוכר, ביצה, מלח, ומים ולערבב עם וו לישה, לקראת איחוד הבצק להוסיף את השמן ולעבד עד שמתקבל בצק רך. להתפיח מכוסה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. לחלק את הבצק ל 16 כדורים לסדר אותם בתבנית על נייר אפייה ולהתפיח כ 20 דקות.
  3. בזמן ההתפחה השנייה, לחמם את התנור לחום בינוני, 180 מעלות.
  4. להבריש את הכדורים בשמן, לטרוף את הביצה ולהבריש את הכדורים, להבריש שוב בשמן.
  5. לאפות כ 12-15 דקות או עד שמתקבל צבע יפה וזהוב.
  6. לקרר מעט את הסופגניות, למלא את המזרק בריבה ולהזריק לתוך הסופגניות.
  7. לבזוק אבקת סוכר למראה המושלם של הסופגנייה*.

*למרות שהסופגנייה מכילה אבקת סוכר, היא מהווה פתרון טוב יותר מהסופגנייה המטוגנת

פוקצ'ה איטלקית

פוקצ'ה איטלקית
פוקאצ’ה איטלקית משובחת של הקונדיטורית גלית בושי, מעולה לאירוח קליל, כמתאבן או פתיח לארוחה. הבצק המתובל בטעם ניטרלי עם מלח גס, או עם תוספות של ירקות וגבינות לפי הטעם, מגישים לצד מטבלים כמו פסטו, טפנד ממרח עגבניות מיובשות וגבינות מתובלות.

חומרים:

כ-375 גרם מים
2 כפות שמרים יבשים
500 גרם (3 כוסות) קמח לבן
30 גרם  שמן זית
כף סוכר דמררה
3 שיני שום קצוצות
5 ענפי טימין טרי
2 כפיות מלח

לתוספות:
שמן זית, מלח גס, רוזמרין  או טימין לקישוט
ירקות: בצל סגול, פלפל אדום, עגבניות שרי
גבינת עיזים או פטה או בולגרית

אופן ההכנה:

ממיסים את השמרים בנוזלים של המתכון
שמים בקערת המיקסר קמח, סוכר, שמרים מומסים,
מוסיפים מים ושמן זית
מוסיפים טעמים: שום, טימין ומלח
לשים עם וו גיטרה כ10 דקות במהירות בינונית, בצק הפוקצ’ה צריך להיות דביק.
משמנים קערה, מכסים ומניחים את הבצק במקרר עד להכפלת הנפח.
פורסים בצל, פלפלים וחוצים עגבניות שרי, מטפטפים שמן זית, מפזרים מלח גס ומעט טימין אופים לריכוך 10 דקות
מחממים תנור ל250 מעלות עדיף לשים בתחתית התנור אבן לאפייה.
מחלקים את הבצק לכדורים, משטחים בידיים לצורה אובלית או עגולה על נייר משומן.   משמנים את פני הבצק בשמן זית, מעטרים בירקות/ גבינות ומפזרים מעט מלח גס.
מתפיחים שוב ואופים 10-20 דקות ומצננים על רשת.

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל