בלי מאמץ: 3 מתכונים שווים לעוגות לשבת

מי מאתנו לא רוצה להרשים את החברים ובני המשפחה בעוגה טובה לשבת? מה גם שאם נאמר את האמת,
עוגה לשבת היא עונג צרוף, כזה שאנחנו פשוט לא יכולים לסרב לו. אז אם אתם מחפשים מתכונים מושלמים
עבור עוגות מנצחות לשבת, כאלו שלא צריך לעבוד בשבילן קשה ועדיין, כמו שאומרים ‘עושות את העבודה’,
אתם נמצאים במקום הנכון. יש לנו כמה טיפים וכמובן, שלושה מתכונים מנצחים, כאלו שפשוט אי אפשר
לעמוד בפניהם בשום מצב.

כמה טיפים לאופה המתחיל

אז אם אתם מרגישים מצוקה בכל פעם כאשר אתם נכנסים למטבח ואם מעולם לא הצלחתם להוציא מתחת
לידיים שלכם עוגה ראויה לשמה, אנחנו כאן כדי לתת לכם כמה טיפים שיעשו לכם קצת סדר.
ראשית, חשוב להשתמש בכלי עבודה נוחים ואיכותיים:
כלי עבודה חיוניים קודם כל כי אם יהיה לכם נוח, מהר מאוד העבודה במטבח תהפוך פשוטה יותר ממה
שחשבתם. אם חסרות לכם קערות לערבוב, רכשו קערות. אם אתם צריכים כפות לערבוב או כוסות מדידה, אל
תהססו לרכוש את הכלים הבסיסיים שיאפשרו לכם לעבוד בקלות. ההמלצה החמה מכולן היא על תבנית אפיה
באיכות טובה. תבנית איכותית מסייעת עם פיזור אחיד של החום על פני כל העוגה. כך, בניגוד לאפייה
בתבנית חד פעמית למשל, העוגה נאפת היטב, באופן אחיד, לכל אורכה. לכן, אם חסרה לכם תבנית, אל
תהססו לרכוש אחת.
שתיים, קראו היטב את המתכון כבר בהתחלה:
אחרי קריאה מדוקדקת של המתכון לא יהיו לכם הפתעות לאורך הדרך. תזכרו להפעיל את התנור בהתחלה
למשל ולסדר את המצרכים כך שבאמצע העבודה לא יחסר לכם דבר.
עכשיו, שלושה מתכונים מנצחים לעוגות מושלמות

קרדיט לתמונה: Pixabay
קרדיט לתמונה: Pixabay

עוגה ראשונה, בראוניז מושלמת וקלה להכנה

בתוך מתכונים עבור עוגות לשבת, אנחנו לא יכולים להתעלם מעוגת הבראוניז. קלאסיקה פשוטה להכנה, כזו
שפשוט תמיד מנצחת.

חומרים:

– 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
– 200 גרם חמאה.
– 4 ביצים גדולות או 5 קטנות.
– כוס סוכר
– שלושה רבעים כוס קמח
– רבע כוס אבקת קקאו איכותית.
– כפית תמצית וניל.
– חצי כפית מלח

– כוס אגוזים קצוצים/פקאן לא ממולח או מסוכר ואפשר גם להכין תערובת של אגוזי מלך ופקאן לפי
הטעם.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים את החמאה והשוקלד בתור סיר העומד על סיר רחב עם מים רותחים על הגז.
אם אתם לא רוצים להסתבך אתם יכולים להמיס את החמאה והשוקולד במיקרו בקערה חסינה לחום.
להניח את תערובת השוקולד בצד לצינון. בקערה נפרדת טורפים את הביצים והסוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. להוסיף את תמצית הוניל. בהדרגה, תוך כדי ערבוב, לצקת את תערובת השוקולד לביצים עם הסוכר ותמצית הוניל. אנחנו לא רוצים שהחום יהפוך את התערובת לסוג של ‘חביתה’, לכן חשוב להמשיך לערבב כל הזמן. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקקאו והמלח. מוסיפים אותם בהדרגה לתערובת השוקולד.
ערבבו עד שלא יהיו יותר גושים. עכשיו הזמן להוסיף את האגוזים, לצקת את התערובת לתבנית האפייה ולאפות בתנור לפרק זמן הנע בין 20 דקות עד חצי שעה. איך תדעו אם העוגה מוכנה? תכניסו שיפוד במרכז העוגה. אם הוא יוצא עם מעט פירורים עליו, העוגה מוכנה. שימו לב, לא כדאי לאפות יותר מדי, אז הבראוניז יצא ‘יבש’. לצנן את העוגה לפני שתחתכו אותה לריבועים מושלמים וטעימים.

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל