המאפינס או קאפקייקס (או בעברית – עוגה אישית) טרנדיות היום מאוד, הן יפיפיות וקלות להכנה, ויכולות להתאים לכל אירוע או חגיגה.
המאפינס או קאפקייקס (או בעברית – עוגה אישית) טרנדיות היום מאוד, הן יפיפיות וקלות להכנה, ויכולות להתאים לכל אירוע או חגיגה.
מתכון: ציפי כהן
המאפינס או קאפקייקס (או בעברית – עוגה אישית) טרנדיות היום מאוד, הן יפיפיות וקלות להכנה, ויכולות להתאים לכל אירוע או חגיגה.
את העוגות הקטנות ניתן להכין מכל מתכון של עוגה בחושה, למלא במנז’טים תבנית שקעים, עם כף (או שקית זילוף חד”פ)למלא מהבלילה עד 3\2 גובהה. לקצר את זמן האפייה של המתכון לחצי, עד שהעוגות האישיות מוכנות. לקרר ולקשט כיד הדמיון הטובה.
למסיבות ואירועים ניתן להניח את הקאפקייקס המעוצבים על מגש בנוי בקומות, ולקבל אפקט של עוגת קומות מרהיבה.
אז קדימה ניגש לעבודה. כמו תמיד, הרעיונות הן רק בגדר הצעות, תוכלנה לשנות ולעצב כל מני רעיונות ודוגמאות מאוצר הדמיונות שלכן.
2 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כפית ת. וניל
2 כוסות קמח
כוס קקאו כהה
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס מים
לבחירה- שוקולד מריר או לבישול, מעט שמן
1.הכניסו את החומרים לקערת המערבל לפי הסדר, ערבלו לבלילה סמיכה אך נוזלית.
2.סדרו את המנז’טים בתוך תבנית שקעים וצקו מהבלילה עד גובה 3\2 .
3.הכניסו לתנור מחום מראש ל180מעלות. אפו כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
ניתן לאפות מיני מאפינס, בתבנית שקעים בגודל ביס, ואז לאפות כ10-15 דקות בלבד עד שמוכן.
לגיוון הטעם- המיסו שוקולד מריר או צמקאו, הוסיפו מעט שמן, ערבבי וטבלו את העוגות מלמעלה. נערו קלות ע”מ להתפטר מעודפי שוקולד. הניחו ליבוש וקשטו מעל.
לגיוון 2- ניתן למלא בקרם טעים, קצפת או אפילו ריבה.
מתכון: ציפי כהן
כ300 גר’ בצק סוכר (ניתן לרכוש מוכן בחנויות אפיה ייעודיות)
מעט קורנפלור
צבע מאכל ג’ל ורוד, תכלת, צהוב
קורצני פרח לבצק סוכר(או של עוגיות), קורצן עגול משונן לעוגיות (ניתן לרכוש בחנויות מלאכה, ציוד לאפיה או סטוקים למיניהם)
ספוג קשה או משטח רך אחר
מקל עץ או פלסטיק עם סיומת מעוגלת (ניתן לרכוש בחנויות מלאכה, ציוד לאפיה או סטוקים למיניהם)
1.עבדו בצק סוכר עד שגמיש.
2.חלקו את הבצק ל2-3 חלקים. טבלו קיסם בצבע מאכל ומרחו על הבצק. עבדו את הבצק והוסיפו צבע מאכל עד שמגיע לצבע הרצוי.
3. אבקו משטח עבודה במעט קורנפלור. (עדיף על מפל שרוכשים בחנות לציוד משרדי)
רדדו בצק לבן לעובי 3 מ”מ, (עדיף בעזרת מערוך קטן, אפילו של משחק) קרצו פרח עם עלי כותרת ארוכים. הניחו מעל ספוג, בעזרת מקלון עם קצה מעוגל לחצו קלות במרכז הפרח ובמרכז כל עלה כותרת, על מנת לקבל את עומק הפרח. הניחו ליבוש בכוסית או תבנית ביצים, על מנת לשמור את הצורה.
4. בינתיים רדדו את בצק צהוב לעובי 3 מ”מ. קרצו עיגול משונן, הניחו על העוגה.
כאשר הפרח מתייבש הדביקו בעזרת מכחול טבול במים לעיגול הבצק שעל העוגה. הכינו כדור קטן מבצק צהוב, והדביקו למרכז הפרח בעזרת מכחול טבול במים.
לחילופין ניתן להדביק בעזרת רויאל אייסינג, ערבבו חלבון ביצה עם 200 גר’ א. סוכר, הכניסו לשקית זילוף חד”פ . חתכו חור קטן, וזלפו נקודות קטנות לחיבור.
4. לממהרים, ותרו על עיגול הבצק. קרצי פרח מבצק סוכר צבעוני , הניחי ישירות על העוגה. צבעי את המרכז במעט צבע מאכל צהוב (בעזרת מכחול דק). הניחו במרכז עיגול בצק קטן או זלפו נקודת רויאל איסינג.
טיפ-על מנת לקבל שכבה אחידה של קורנפלור, ניתן ליצור שקית איבוק, חתכו ריבוע של אל-בד 10 ס”מ על 10 ס”מ, הניחו במרכזו 2 כפות קורנפלור. אספו את הקצוות וצרי שק. סגרו בעזרת גומייה. פזרו את הקורנפלור על משטח העבודה, המערוך או הבצק, בעזרת תפיפות קלות של השקית.
מתכון: ציפי כהן
שמנת צמחית (ריץ’) או חלבית להקצפה
סוכריות צבעוניות, סוכר צבעוני, עדשים וכדו’
שקית זילוף וצנטר כוכב גדול(לדוג’ מספר 828)
1. הקציפו שמנת עד לקבלת קצפת יציבה.
2. הכניסו צנטר לשקית זילוף, מלאו בקצפת. זלפו תלולית גדולה. החזיקו את השקית בזוית ישרה מעל העוגה, זלפו עיגול מהקצה של העוגה סביב והמשיכו מעליו עוד אחד קטן יותר עד לגודל הרצוי.
3. קשטו בסוכריות או עדשים.
לגיוון- ניתן להוסיף נר, סוכריה על מקל ועוד.
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.