סל קניות

מתוקים ובריאים
לראש השנה!

לכבוד השנה החדשה אפינו לכן חלת דבש ריחנית ומאפה תפוחים מיוחד לשנה טובה, בריאה ומתוקה!

מתכונים והכנה: ציפי כהן שף לאומנות קולינרית | צילום וסטיילינג שושי סירקיס |  פורסם בקטיפה

חלת דבש וצימוקים מקמח כוסמין

חלה עגולה

במיוחד לכבוד ר”ה, חלת דבש בטעם מופלא, שבטח תאמצו לכל השנה.
קמח הכוסמין המעולה של רובינפלד, מועיל לעיכול קל, ללא תחושת כבדות אופיינית לאחר אכילת קמח לבן.
הטעם ומרקם המתקבל מושלם אוורירי וטעים כמעט ללא טעם אופייני של קמחים מלאים.
מכיוון שקמח כוסמין סופח יותר מים וזה גם תלוי בטמפרטורה יש להוסיף את המים בהדרגה.

חומרים:

8 כוסות קמח כוסמין מלא או 80 אחוז(1 ק”ג)
3/4 כוס דבש
4 ביצים
1  כוס שמן
1-3/4 כוס מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
3/4 כוס צימוקים מושרים ובדוקים

להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים מלח וסוכר

למריחה לאחר האפייה:
רבע כוס דבש או סוכר
רבע כוס מים

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערת המיקסר את השמרים ,הסוכר, כוס מים, ביצים, דבש וקמח לפי הסדר. מפעילים את המיקסר עם זרוע הלישה ומתחילים לערבב, מוסיפים מחצית מכמות השמן ומלח ואם יש צורך מוסיפים עוד מים בהדרגה עד לקבלת בצק נח ואלסטי, מוסיפים את הצימוקים ויתר השמן וממשיכים ללוש במהירות בינונית 10 דקות בודקים שהבצק אלסטי ונמתח. משמנים את הבצק ומכסים בניילון נצמד את הקערה. משאירים להתפחה במקום חמים עד שיכפיל את הנפח (אפשר בתנור שחומם לחום של 30 מעלות)
  2. אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, מעבדים אותו מעט להוציא את האוויר, מחלקים לחלקים שווים לחלות או לחמניות אישיות, קולעים את הבצק, מורחים את הביצה ומשאירים לתפיחה נוספת.
  3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, אופים 10-15 דקות ללחמניות או 30 -40 דקות לחלות. בודקים אם החלה קלילה וכשדופקים מלמטה יש צליל חלול.
  4. לקליעת חלה או לחמנייה עגולה כמו בתמונה, קולעים צמה ארוכה מ3 רצועות, ומאחדים את הקצוות לעיגול, מסדרים באופן שיראה עגול מושלם ואחיד מכל הכיוונים.

*ניתן להקפיא את החלות ולהפשיר לפני החג, טעים מאד להניח לחימום על הפלטה לפני הסעודה ולהגיש חם.

עוגת תפוחים ואוכמניות בפירורים

עוגת תפוחים באוכמניות ופירורים
עוגה מושלמת גם כקינוח או כפשטידה. אף אחד לא יזהה שהיא עשויה מקמח מלא. אופים בתבנית גדולה או תבניות אישיות

חומרים:

לבצק (כמות מספיקה לתבנית בקוטר 24 או כ8 עוגות אישיות בקוטר 7 ס”מ)
2 כוסות קמח
חצי כוס שקדים טחונים
3/4 כוס סוכר
ביצה
כפית ת. וניל
חצי כוס שמן
קורט מלח

מלית:
6-7 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
חצי כוס סוכר או דיאט טיפ
כפית וחצי מיץ לימון

כפית קינמון טחון

3/4 כוס מים
כוס מלית אוכמניות או דובדבנים קנויה- לבחירה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי המלית ללא האוכמניות בקערה ומשרים כשעה .
  2. מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון בפולסים לקבלת בצק פירורי.
  3. מרכיבים את העוגה: בתבנית/ רינג גדולה או תבניות אישיות כמו סיליקון או רינגים, ממלאים שליש מהגובה בצק הפירורים ומהדקים, מפזרים מעל שכבה של תפוחים, מעל שכבת התפוחים יוצקים ממלית האוכמניות או הדובדבנים, מפזרים מעל עוד שכבה של פירורים. יוצקים את מי ההשריה על העוגות.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כחצי שעה לעוגות קטנות או 45 שקות עד שעה לעוגה גדולה.
  5. ניתן להקפיא את העוגה. רצוי לאפות שוב כ10 דקות לאחר הפשרה להחזיר את הפריכות.

*ניתן לאכסן עד יום מחוץ למקרר, או 3-4 ימים בתוך המקרר.

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל