החופשה מסתיימת, וכבר מתחילים את הלימודים, נצלו את הימים האחרונים להכין את המתכונים הבאים, גם קרירים, גם מפנקים, גם בריאים וגם מהירים.
וכן הם גם מתאימים לתחילת הלימודים, בבוקר או בערב כשכולם רעבים…
אייסים קייציים בטעמים מופלאים
אין כמו אייסים קרירים ומפנקים לימי הקיץ החמים, כדאי תמיד לשמור שקית חלב במקפיא, ובדקות ספורות המשקה מוכן והילדים חוגגים. ההכנה דומה לכל הטעמים.
אייס תות בננה
החומרים:
ליטר חלב קפוא ומופשר מעט
1-2 כוסות תות טרי או קפוא
2-4 בננות בשלות
סוכר לפי הטעם או דיאט טיפ
אייס תמרים, שקדים, ריבת חלב
החומרים:
ליטר חלב קפוא ומפשר מעט
חצי כוס תמרים לחים (מקולפים ) או מיובשים מגולענים , או 3 כפות גדושות ממרח תמרים
חצי כוס שקדים שלמים או טחונים
2-3 כפות ריבת חלב איכותית
סוכר או דיאט טיפ לפי הטעם
לגיוון אפשר להוסיף 2 בננות בשלות ולהשמיט את ריבת החלב
אייס קפה קרמל
החומרים:
ליטר חלב קפוא ומפשר מעט
3 כפות קפה נמס
סוכר או דיאט טיפ לפי הטעם
3 כפות ריבת חלב
להכנה::
שוברים את החלב הקפוא, שמים את כל המרכיבים במעבד מזון או בלנדר וטוחנים כ5 דקות עד שהכל מתאחד ומקציף. מגישים מיד.
קסדייה גבינה ובזילקום
טוסט טורטייה קליל ומהיר הכנה, בטעם מושקע, מגישים עם קערת סלט גדולה לארוחת ערב משפחתית מהנה.
חומרים:
מארז טורטייה
500 גר’ גבינה צהובה מגוררת
צרור עלי בזיליקום שטופים
ירקות לבחירה: רצועות פלפלים או חצאי פלפלונים מוקפצים בשמן
עגבניות מיובשות מושרות במים או פרוסות עגבנייה או עגבניות שרי
שמן , פפריקה מתוקה
הכנה:
מניחים עלה טורטייה בתבנית
מפזרים שכבה אחידה של גבינה מגוררת
ומעל כמה עלי בזיליקום, פלפלים, עגבניות מיובשות או עגבניות שרי
מכסים בעלה טורטייה נוסף
מברישים בשמן מעורב בפפריקה
אופים בתנור עד שהטורטייה פריכה והגבינה מבעבעת
חותכים עם גלגלת פיצה ומגישים מיד.
להגשה מיוחדת, חותכים כל עלה ל4 רבעים, מפזרים במרכז גבינה וירקות ומגלגלים לחרוט, מניחים בתבנית, אופים ומגישים מיד.
סלט מניפות עגבניה ממולאות
פטנט טעים וגם מרשים, שגם ילדים מאד אוהבים. ההכנה מהירה ופשוטה. מגישים עם לחם או טוסט לארוחה מלאה
החומרים הדרושים:
עגבניות לפי מספר הסועדים
גבינת מוצרלה או גוש גבינה צהובה
עלי ביבי או חסה
סרטי מלפפון (מקלפים עם קלפן)
פטריות טריות קטנות או גדולות פרוסות
בצל ירוק קצוץ או בצל סגול פרוס דק
מלח ופלפל גרוס
אפן ההכנה:
פורסים את העגבנייה כשהעוקץ קלפי מטה ומקפידים לא לפרוס לגמרי, אלא להשאיר את הקצה מחובר.
חותכים חתיכות גבינה צהובה או מוצרלה בגודל שמתאים לפרוסות וממלאים בין הפרוסות.
קולים את העגבניות בתנור או בגריל עד שהגבינה נמסה כ10 דקות בתנור חם.
מניחים על מצע חסה קצוצה או עלי ביבי, מפזרים בצל, פטריות וסרטי מלפפון מגולגלים. מתבלים מגישים מיד.
מיזלי פרות, גרנולה וקרם יוגורט
מתכון נפלא של תלמידתנו המוכשרת אסתי קורלנסקי
חומרים:
לסלט פירות:
1 מנגו
3 קיווי
2 אגסים
1 תפוח גרנד
2 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט
לגרנולה:
3 כוסות שיבולת שועל(לא אינסטנט)
כוס פצפוצי אורז
חצי כוס גרעיני חמנייה
חצי כוס שמן
רבע כוס דבש
חצי כוס סוכר חום
לקרם יוגורט:
חצי מיכל שמנת מתוקה
2 מיכלי יוגורט
רבע כוס סוכר
הוראות הכנה:
- חותכים את הפירות לקוביות קטנות, מוסיפים את הסוכר ומיץ לימון, שומרים בכלי אטום עד להגשה.
- שמים את כל רכיבי הגרנולה בתבנית אפייה, מערבבים היטב, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ12 דקות, מצננים, מפוררים במזלג ושומרים בקופסא אטומה עד להגשה.
- מכניסים את כל חומרי הקרם לקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית לקבלת קצף רך.
- מרכיבים: שמים 2-3 כפות מהפרות, מעל 2 כפות גרנולה ומסיימים עם קרם היוגורט, מגישים מיד.
טיפ- כשממהרים אפשר להשתמש בגרנולה מוכנה עם יוגורט וניל מוכן.
רעיון- אפשר להכין במיכל סגור ולשלוח עם הילדים פינוק בריא לבית הספר
*התמונות פורסמו במגזין קטיפה
בואי ללמוד ולהתמקצע במקצועות הבישול והקונדיטוריה בקורסים המקצועיים שלנו בקמפוס הקולינרי,
בהם תלמדי טכניקות בישול ופרזנטציה ברמה מקצועית גבוהה