מתכון לחטיף טעמי הממכר, תוצרת בית! למשלוח מנות ולכל מטרה.
מתכון לחטיף טעמי הממכר, תוצרת בית! למשלוח מנות ולכל מטרה.
מתכון: שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד, צילום: דרור קאליש
תבנית בגודל 20 על 30 או תבניות מלבניות אישיות מסיליקון
לחטיף:
70 גרם חמאה
40 גרם (4 כפות) דבש
55 גרם (5 כפות) גלוקוזה או סירופ תירס
כף סירופ מייפל
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם (3 וחצי כוסות) פצפוצי אורז
4 כפות מחית נוגט
200 גרם שוקולד מריר מומס
לציפוי שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
6 כפות שמן
4 כפות אגוזי לוז קצוצים או ברס-לבחירה
אופן הכנת החטיף:
בסיר בינוני מניחים יחד חמאה, דבש, סירופ תירס, מייפל וסוכר ומבשלים יחד עד שנוצר רוטב קרמל אחיד וחלק.
מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את מחית הנוגט, מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב עד שכל הפצפוצים מצופים. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב
מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 30 כל 20 מרופדת ומשטחים היטב כדי שתתקבל שכבה אחידה וישרה.. מעבירים למקרר לשעה.
בעזרת סכין חדה פורסים לחטיפים בגודל 3 על 5 ס”מ ובינתיים מכינים את הציפוי.
אופן הכנת ציפוי השוקולד:
ממיסים את השוקולד ומוסיפים לו את שמן.במידה ורוצים מוסיפים גם את האגוזים הקצוצים
טובלים את החטיפים הקפואים בתערובת השוקולד ומצפים היטב מכל הכיוונים. מחלצים את החטיפים בעזרת מזלג תוך ניעור עודפי השוקולד.
מניחים את החטיפים המצופים על נייר אפייה ומחכים להתייצבות מוחלטת של השוקולד.
שומרים בקופסה אטומה המקרר עד ההגשה או בהקפאה עד חודש.
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.