רכשה את הכשרתה בעיצוב קולינארי וגילוף תאילנדי THAI STYLE CARVING מהשפים הקולינריים הנחשבים ביותר בארה”ב, והתמחתה בכל קשת תחומי האומנות, משזירת פרחים, עיצוב אירועים ועד גילוף פירות, קונדיטוריה, בישול ועיצוב קולינארי.
היא מורה מבוקשת לאמנות עיצוב ופיסול קולינרי, עיצוב בארים ומתנות ולשזירת פרחים מזה 19 שנים. לימדה במסגרות מקצועיות שונות. מחלוצות התחום והמובילה בו במגזר החרדי.
בבעלותה של ציפי כהן עסק עצמאי של עיצובי פירות.
כיום היא מפנה חלק מהביקוש הרב לתלמידותיה, המנהלות עסקים מצליחים בתחום, ומעצבת במקביל עיצובים מיוחדים, אירועים גדולים והפקות ענק. כותבת מדור עיצובי שולחן ומזון במגזין ‘קטיפה’, ובעיתונים ומגזינים נוספים, וכן שופטת בתחרויות לגילוף קולינרי.