העוגה נפלאה בפני עצמה ולא חייבים להגיש אותה עם התפוחים המקורמלים.
כשמגישים את העוגה עם התפוחים המקורמלים היא בהחלט יכולה לשמש כמנה אחרונה נפלאה!
העוגה נפלאה בפני עצמה ולא חייבים להגיש אותה עם התפוחים המקורמלים.
כשמגישים את העוגה עם התפוחים המקורמלים היא בהחלט יכולה לשמש כמנה אחרונה נפלאה!
מתכון: אפרת ליבפרויד
צילום: מיכאל אנטוני
לעוגה:
7 ביצים מופרדות
4\3 כוס סוכר+2\1 כוס סוכר
2\1 כוס שמן אגוזים
4\3 כוס קמח תפוחי אדמה
4\3 כוס שקדים או אגוזי מלך טחונים
2 שקיות סוכר וניל
כפית אבקת אפיה
4\1 כפית קינמון-לבחירה
לתפוחים בקרמל:
2 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
1 כוס סוכר
4\3 כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס או מיץ תפוזים
אופן הכנת העוגה:
מקציפים לקצף יציב את החלבונים עם שלושת רבעי כוס הסוכר.מעבירים את החלבונים לקערה אחרת ובקערת המיקסר בה הוקצפו החלבונים מקציפים את החלמונים עם חצי כוס הסוכר כ10 דקות.
מנמיכים את מהירות ההקצפה של החלמונים ומוסיפים,את השמן, קמח התפודים, השקדים אבקת האפייה הקינמון וסוכר הווניל.
מקפלים את התערובת לקצף החלבונים.
משמנים היטב את התבנית ויוצקים לתוכה את בלילת העוגה.
אופים בתנור שחומם ל-°c180, כ-50 דקות, עד השחמה נאה.
אופן הכנת התפוחים בקרמל:
מחממים מעט את השמנת
במחבת חמה מאוד ממיסים את הסוכר לקרמל
יוצקים בזהירות את השמנת מעל הקרמל ומבשלים על להבה נמוכה עד שאין גושים,מוסיפים את התפוחים ומבשלים עוד מספר דקות עד התרככות קלה של התפוחים (חשוב להקפיד לא לבשל את התפוחים יותר מידי).
שומרים את התפוחים עם הרוטב שנוצר בכלי סגור עד ההגשה
ממש לפני ההגשה יוצקים אותם מעל העוגה.
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.