סלט בריאות מפנק, בטעם ומראה מיוחד, מתאים כארוחת בינים, מנת פתיחה או סלט תוספת לארוחה.
סלט בריאות מפנק, בטעם ומראה מיוחד, מתאים כארוחת בינים, מנת פתיחה או סלט תוספת לארוחה.
סלט בריאות מפנק, בטעם ומראה מיוחד, מתאים כארוחת בינים, מנת פתיחה או סלט תוספת לארוחה. לארוחה חלבית ניתן לשדרג עם גבינת חלומי מוקפצת בסילאן, ולארוחה בשרית ניתן לגוון עם חתיכות חזה עוף או פרגית.
4 בטטות
שקית עלי בייבי
תפוח אדום
חצי בצל סגול
ענף סלרי
חצי כוס אגוזי מלך
רבע כוס סילאן
שמן לטיגון
לגיוון:
לארוחה חלבית- חבילה גבינת חלומי
לארוחה בשרית- חזה עוף או פרגית
בעזרת קלפן, מקלפים רצועות מבטטה אחת, כמו קילוף עד שא”א לקלף יותר. מטגנים בשמן עמוק. מוציאים לפני שהבטטות מקבלות גוון חום. מניחים על נייר סופג , לקבלת צ’יפס בטטה.
חותכים 3 בטטות לרצועות ארוכות, מטגנים במחבת עד שמתרכך, מוסיפים 2-3 כפות סילאן וממשיכים לטגן עד שהבטטות מקבלות גוון מקורמל.
למנה חלבית מטגנים קוביות גבינת חלומי מוסיפים סילאן ומקפיצים עד שמתקרמל.
למנה בשרית משרים קוביות חזה עוף או פרגית בסילאן לחצי שעה. מקפיצים במחבת עד שהבשר משנה את צבעו גם מבפנים ומקבל גוון זהוב.
פורסים את התפוח לפרוסות דקות ומשרים במים עם מיץ לימון או מי שימורי אננס למניעת השחרה. פורסים את הבצל הסגול
מרכיבים את המנה: מערבבים בקערה עלי ביבי, בצל ותפוחים. מסדרים מעל את הבטטות המקורמלות, אם רוצים מוסיפים גבינת חלומי מקורמלת או חזה עוף מקורמל, מפזרים על הכל אגוזי מלך ומעל צ’יפס בטטה. לתוספת מתיקות וטעם, ניתן ל”קשקש” מעט סילאן על הסלט לפני שמוסיפים את צ’יפס הבטטה.
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.