אבוקדו הוא אורח מוכר במטבח הפסח שלנו. בזכות טעמו, הניטרלי יחסית, הוא משתלב נהדר במגוון סלטים.
לפניכם שילוב מיוחד מאוד של אבוקדו, בטטות, אגוזים ועוד כמה דברים טובים…
אבוקדו הוא אורח מוכר במטבח הפסח שלנו. בזכות טעמו, הניטרלי יחסית, הוא משתלב נהדר במגוון סלטים.
לפניכם שילוב מיוחד מאוד של אבוקדו, בטטות, אגוזים ועוד כמה דברים טובים…
מתכון: אפרת ליבפרויד
צילום: מיכאל אנטולי
לסלט:
2 אבוקדו בשלים ומוצקים
2 כפות שמן אגוזים
2 בטטות קטנות חתוכות לקוביות קטנות
2 כפות סוכר או סילאן
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ בצל סגול חתוך לרצועות דקיקות
¼ כוס חמוציות מיובשות או צימוקים – לבחירה
½ כוס אגוזי מלך או שקדים קלויים קצוצים גס
לרוטב:
4 כפות שמן זית או שמן אגוזים
2 כפות מיץ לימון
2 כפות דבש
שן שום כתושה
¼ כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
ההכנה:
במחבת בינונית מחממים את השמן, מוסיפים את קוביות הבטטה ומקפיצים אותן כ-5 דקות.
בוזקים על הבטטות את הסוכר, הפלפל השחור והמלח וממשיכים להקפיץ עד שהבטטות רכות אך עדיין מוצקות.
מוציאים את הבטטות מהמחבת. מעבירים אל המחבת את אגוזי המלך ומקפיצים אותם כ-2 דקות.
חותכים את האבוקדו לקוביות קטנות, מעבירים אותן לקערה ומוסיפים את שאר רכיבי הסלט.
מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות.
להגשה מיוחדת-ניתן להניח מסגרת מתכת עגולה(רינג)מעל צלחת שטוחה ,לדחוס לתוכה את הסלט,ולהרים בזהירות.
הסלט במיטבו מיד לאחר ההכנה, אך אפשר להכינו עד 24 שעות לפני ההגשה.
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.