מנה פיסחית מופלאה לימי חול המועד
מנה פיסחית מופלאה לימי חול המועד
מתכון: ציפי כהן צילום: שושי סירקיס
מנה פיסחית מופלאה לימי חול המועד
לניוקי:
2 כוסות מחית תפו”א
1 חציל קלוי על האש ללא קליפה וללא נוזלים
כוס קמח תפו”א
1 ביצה
מלח ופלפל
לתיבול:
2 כפות שמן זית (או חמאה)
3 שיני שום פרוסות
200 גר’ עגבניות שרי חצויות
כף בזיליקום טרי קצוץ
מלח ופלפל
1. להכנת מחית תפו”א רצוי לאפות את תפוחי האדמה ולא לבשל אותם, או לבשל בקליפה כשתפוחי האדמה מקררים יש לקלף ולמעוך במועך תפו”א ולהעביר דרך מסננת.
2. למחית תפו”א מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק רך, אין צורך ללוש יותר מדי.
3. על משטח מקומח מגלגלים את הבצקלנקניקים צרים וארוכים , בעובי כס”מ או 2. חותכים עם סכין חדה לחתיכות קצרות באורך ס”מ או 2 ס”מ
4. מרתיחים מים , מוסיפים מעט מלח . זורקים את הניוקי לתוך המים ומבשלים עד שהניוקי צפים. מוצאים מיד עם כף מחוררת ומסננים. מבשלים בכל פעם מעט מהניוקי ולא הכל ביחד.
5. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את השום ומקפיצים קלות. מוסיפים עגבניות שרי ומקפיצים עוד כדקה. מוסיפים את הניוקי המסונן ומקפיצים הכל יחד, מוסיפים מלח פלפל ובזיליקום, מערבבים ומקפיצים יחד עוד כדקה. מתקנים תיבול ומגישים מיד.
*לגיוון, ניתן להחליף את החצילים במחית בטטה
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.