רק מרק, אבל ארוחה שלמה! מרקים משביעים שיגוונו לכן את החורף.
אין יותר תענוג מגשם בחלון, ומרק מהביל על השולחן, בתיאבון ולרוויה
הכנה וסטיילינג: ציפי כהן
צילום: שושי סירקיס
הכנה וסטיילינג: ציפי כהן
צילום: שושי סירקיס
שקית גרגרי תירס קפוא
ענף סלרי פרוס דק
גזר פרוס
בצל קצוץ
כף שמן
2 כפות קורנפלור
2 ביצים
2 ליטר מים
מלח, פלפל גרוס
כף אבקת מרק עוף
כף רוטב סויה
כף יין לבן
כפית סוכר
לבחירה: חזה עוף חתוך לגפרורים קטנים
מאדים את השמן עם הבצל, מוסיפים את התירס והסלרי, מוסיפים מים ומרתיחים.
מוסיפים אבקת מרק ותבלינים ומבשלים כ5 דקות, מוסיפים יין, סויה וכף קורנפלור מדלל במים, מבשלים דקה נוספת.
מערבבים חתיכות חזה העוף עם חלבון ביצה וכף קורנפלור, יוצקים לסיר לאט לאט תוך כדי ערבוב.
את החלמון הנותר, בתוספת ביצה מערבבים עם מזלג, ויוצקים למרק בזרם דק תוך כדי ערבוב מתמיד ליצירת נטיפי ביצים.
למרק פרווה
מוסיפים 2 כפות קורנפלור מדולל למרק, ומערבבים את 2 הביצים בשלמותם לנטיפי ביצים.
טועמים ומתקנים תיבול, מגישים מיד.
חבילה פטריות טריות
2 גזר פרוס
2 כוסות גריסי פנינה
בצל פרוס דק
ענף סלרי פרוס דק
כפית שמן
2 ליטר מים
מלח, פלפל שחור גרוס
רבע כפית תבלין אגוז מוסקט
לבחירה- כף אבקת מרק עוף
מניחים בסיר את הבצל והירקות, ומאדים בסיר כ3 דקות, מוסיפים גריסים שטופים ומסוננים, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה כשעתים, מערבבים מדי פעם למניעת הדבקות בקרקעית הסיר.
מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.
קוביות בשר ללא עצמות לפי מספר הסועדים : צלעות, שריר, אסדו או בשר לגולש
קישוא גדול
2 גזרים
בצל פרוס
כרשה/ לוף
בטטה גדולה
חתיכת דלעת או דלורית
תפוח אדמה
קולרבי קטן
3 שיני שום
ענף סלרי עם עלים, או שורש סלרי
צרור פטרוזיליה וכוסברה
מלח , פלפל שחור גרוס
כפית תבלין חוויאג’ תימני למרק
מעט תבלין אגוז מוסקט
כף שמן
מטגנים את הבשר להשחמה קלה, מכל הכיוונים על מנת לסגור את מיצי הבשר.
מוסיפים את הבצל, וממשיכים לטגן, מכסים במים רותחים , ומבשלים כשעה.
חותכים את הירקות לחתיכות או טבעות, מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל כשעתים עד לריכוך מלא של הבשר, את הירק והתבלינים מוסיפים בחצי שעה האחרונה לבישול.
טועמים את המרק ומתקנים את התיבול.
גיוון- למרק תימני, מוסיפים כף סחוג ירוק
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.