סל קניות

אמפנדס תפו”א
במלית בשר

פינת המתכון של “מיט צויס” – חנות הבוטיק למבינים בבשר.

אמפנדס תפו"א במלית בשר

אמפנדס תפו"א במלית בשר

מתכון: ציפי כהן צילום: מנוחי הכסטר

כיסוני בצק ממולאים מטוגנים עשויים מבצק תפו”א, מתכון מנצח לגיוון בפסח, אמנם המנה מצריכה זמן התעסקות, אך התוצאה שווה את ההשקעה

חומרים:

לבצק:
2 כוסות מחית תפו”א עדיף מתפו”א אדומים (כ4תפו”א)
1 כוס קמח תפו”א
1 ביצה
כפית מלח

למלית:
250 גר’ בשר טחון
בצל גדול קצוץ
סלסילה פטריות קצוצות
2 שיני שום קצוצות
100 גר’ כבדים קצוצים
עגבנייה קצוצה
מלח ופלפל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. להכנת מחית תפו”א רצוי לאפות את תפוחי האדמה ולא לבשל אותם, או לבשל בקליפה כשתפוחי האדמה מקררים יש לקלף ולמעוך במועך תפו”א ולהעביר דרך מסננת.
  2. למחית תפו”א מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק רך, אין צורך ללוש יותר מדי.
  3. להכנת המלית, מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים בחום גבוהה כדקה, מוסיפים את העגבניות ומטגנים היטב, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמשנה את צבעו, מוסיפים את הכבדים והתבלינים וממשיכים לטגן ולערבב עוד כ2-3 דקות עד שהתערובת מוכנה, מכבים את האש, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח בקמת תפו”א, לעלה בעובי ס”מ. קורצים עיגולים עם קורצן או כוס גדולה. שמים כפית מהמלית הבשרית במרכז העיגול, בזהירות סוגרים את 2 הקצוות אחת על השני כמו לקרפלך ומהדקים את הקצוות, ניתן להדק מעט גם במזלג ליצירת גימור יפה יותר.
  5. מכינים כך את כל הכיסונים, מטגנים בשמן עמוק ומגישים מיד.
  6. אם נשאר מהכיסונים יש לטגן שוב או לאפות בתנור על מנת להשיב את הפריכות.

*לגיוון, ניתן להשתמש בבשר טחון ללא פטריות וכבדים ולחילופין למלית פרווה בפטריות ללא בשרים ועגבניות.

*ניתן לבשל את הכיסונים במים או מרק לקבלת קרפלך פסחיים.

*ניתן להשתמש בבצק להכנת קניידלך פסחיים שאינם שרויה.

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל