סל קניות

תפוח בדבש

אם נשאר לכן עוד זמן במטבח, הבאנו לכן מתכוני קינוח מנצחים לחג מהשף קונדיטורית שלנו אפרת ליבפרוינד
שיהיה לכם מתוק וטעים, לשנה טובה ומתוקה כתפוח בדבש.

צילום וסטיילינג: דרור קאליש

עוגת דבש, תפוחים ובירה שחורה

(תבנית בקוטר 22 ס”מ או תבנית אובאלית באורך 20 ס”מ או 2 תבניות אינגליש-קייק ארוכות)

עוגת הדבש הטובה ביותר שלי..
אפילו אין צורך להוציא מיקסר עבור הכנתה…. העוגה עסיסית ורכה תודות לשימוש בבירה שחורה. והיא נפלאה גם ללא הציפוי.

חומרים:

לעוגה:
4 ביצים
200 גרם (כוס) סוכר
350 גרם (כוס+כף) דבש
150 גרם (3\2 כוס) שמן קנולה
200 מ”ל (4\3 כוס) בירה שחורה או 4\3 כוס קפה מוכן
2 תפוחי גרני-סמית גדולים, קלופים ומגוררים
350 גרם (2\1 2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
כפית גדושה סודה לשתייה
קורט קינמון

לציפוי:
200 גרם (מכל פחות 3 כפיות) שמנת מתוקה או צמחית
50 גרם דבש
250 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

אופן הכנת העוגה:
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, ואת שאר החומרים – מלבד התפוחים – בקערה נפרדת.
מערבבים את תכולת 2 הקערות ומוסיפים את התפוחים המגוררים.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ- 45-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים את העוגה כשהיא מעט לחה במרכזה כדי לשמור על עסיסיותה.
מקררים את העוגה ובוזקים עליה אבקת סוכר
או שמכינים ציפוי:

אופן הכנת הציפוי:
בסיר קטן מביאים את השמנת והדבש לסף רתיחה.
יוצקים את תערובת השמנת על השוקולד הקצוץ וטוחנים בבלנדר מוט לקרם חלק.
מניחים את העוגה על רשת ויוצקים מעליה את הציפוי החמים.
את הציפוי שנוצר מקררים מעט עד שהוא מגיע למרקם נוח לזילוף ומזלפים מעל העוגה.
מקשטים סביב במקרונים קטנים.
העוגה נשמרת במקפיא עד חודש ובמקרר עד שבוע, עם הציפוי או בלעדיו.

 מקפא וניל ותפוחים

מקפא-תפוחים
(תבנית בגודל  30על 20  או כ-18 מנות אישיות) אין מתחרים לגרסה החלבית של המנה הזאת, אך מאחר שהחגים מלאים בארוחות בשריות, מוגש לכם המתכון גם בגרסתו הפרווה, שאף היא נפלאה ומומלצת בחום. מגישים את המנה קפואה למחצה.

חומרים:

לקרם הווניל:
325 גרם חלב או חלב סויה (כוס + 6 כפות)
60 גרם שמנת מתוקה או חלב קוקוס (5 כפות)
מקל וניל
80 גרם סוכר (½6 כפות)
20 גרם קורנפלור (2 כפות)
75 גרם חלמונים (כ-4 חלמונים)
120 גרם חמאה (בגרסה הפרווה משמיטים ולא מחליפים במרגרינה)
2 מכלי שמנת מתוקה או קצפת צמחית

לתפוחים המוקפצים:
4 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
50 גרם חמאה או מרגרינה
4 כפות סוכר (50 גרם)
¼ כפית קינמון
¼ כוס פרות יער קפואים – לבחירה

לציפוי-לבחירה:
200 גרם שוקולד לבן קצוץ(לפרווה-שוקולד לבן פרווה אך עדיף שוקולד מריר)
180 מ”ל שמנת מתוקה (מכל פחות 6 כפות)
2\1 מקל וניל-לבחירה

אופן ההכנה:

אופן הכנת הקרם:
מחממים את החלב עם השמנת ומקל הווניל, עד סף רתיחה.
מוציאים את מקל הווניל, ובעזרת סכין חדה מגרדים ממנו את הגרגירים לתוך החלב החם.
במטרפה ידנית טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור.
תוך כדי בחישה נמרצת יוצקים את החלב החם לתערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר לבישול בבחישה מתמדת עד הסמכה.
מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ובוחשים לאיחוד מושלם.
מקררים לטמפרטורת חדר.
מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה בעדינות את התערובת המקוררת.

אופן הכנת התפוחים:
בסיר קטן ממיסים את החמאה עם הסוכר.
מוסיפים את התפוחים ומקפיצים אותם 4 דקות.
מוסיפים את הקינמון ואת פירות היער ומקפיצים 4 דקות נוספות.מקררים מעט.
יוצקים את תערובת הוניל לתבנית מלבנית או לתבניות סיליקון אישיות עד מחציתה,ממלאים כ2-3 כפות מהתפוחים המוקפצים ומסיימים עם שאר התערובת עד לשפת התבנית. מקפיאים ל-8 שעות.

אופן הכנת הציפוי:
מרתיחים את השמנת עם תוכן מקל הווניל, יוצקים על השוקולד הקצוץ וטוחנים בבלנדר מקל לקרם חלק.

אופן ההגשה:
מחלצים את המקפא מתבניות הסיליקון או חותכים אותו למנות אישיות.מניחים את המקפא על רשת לצינון עוגות ומתחתיה מגש נקי.
יוצקים את הציפוי על המקפא,ממתינים 2 דקות, מעבירים למגש נקי ומצפים מסביב בקוקוס. מעבירים למקפיא ושומרים עד ההגשה.

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל