אם נשאר לכן עוד זמן במטבח, הבאנו לכן מתכוני קינוח מנצחים לחג מהשף קונדיטורית שלנו אפרת ליבפרוינד
שיהיה לכם מתוק וטעים, לשנה טובה ומתוקה כתפוח בדבש.
צילום וסטיילינג: דרור קאליש
צילום וסטיילינג: דרור קאליש
(תבנית בקוטר 22 ס”מ או תבנית אובאלית באורך 20 ס”מ או 2 תבניות אינגליש-קייק ארוכות)
עוגת הדבש הטובה ביותר שלי..
אפילו אין צורך להוציא מיקסר עבור הכנתה…. העוגה עסיסית ורכה תודות לשימוש בבירה שחורה. והיא נפלאה גם ללא הציפוי.
לעוגה:
4 ביצים
200 גרם (כוס) סוכר
350 גרם (כוס+כף) דבש
150 גרם (3\2 כוס) שמן קנולה
200 מ”ל (4\3 כוס) בירה שחורה או 4\3 כוס קפה מוכן
2 תפוחי גרני-סמית גדולים, קלופים ומגוררים
350 גרם (2\1 2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
כפית גדושה סודה לשתייה
קורט קינמון
לציפוי:
200 גרם (מכל פחות 3 כפיות) שמנת מתוקה או צמחית
50 גרם דבש
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנת העוגה:
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, ואת שאר החומרים – מלבד התפוחים – בקערה נפרדת.
מערבבים את תכולת 2 הקערות ומוסיפים את התפוחים המגוררים.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ- 45-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים את העוגה כשהיא מעט לחה במרכזה כדי לשמור על עסיסיותה.
מקררים את העוגה ובוזקים עליה אבקת סוכר
או שמכינים ציפוי:
אופן הכנת הציפוי:
בסיר קטן מביאים את השמנת והדבש לסף רתיחה.
יוצקים את תערובת השמנת על השוקולד הקצוץ וטוחנים בבלנדר מוט לקרם חלק.
מניחים את העוגה על רשת ויוצקים מעליה את הציפוי החמים.
את הציפוי שנוצר מקררים מעט עד שהוא מגיע למרקם נוח לזילוף ומזלפים מעל העוגה.
מקשטים סביב במקרונים קטנים.
העוגה נשמרת במקפיא עד חודש ובמקרר עד שבוע, עם הציפוי או בלעדיו.
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© נוצר באהבה Platformax
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.