שושני שמרים
שוקולד חלבה

מתכון עשיר בבטעמים שימלא את הבית בניחוחות אפיה.

שושני שמרים שוקולד חלבה

שושני שמרים שוקולד חלבה

מתכון: שף ישראל דודק
צילום: מנוחי הכסטר
פורסם בקטיפה

1 ק”ג קמח
20 גר’ שמרים יבשים
200 גר’ סוכר
10 גר’ משפר אפייה
4 ביצים
200 גר’ חמאה מומסת/ מרגרינה/ שמן
1 כפית מלח
300 מ”ל מים / חלב

מלית:
כוס ממרח שוקולד
כוס טחינה גולמית

ציפוי:
כוס סוכר
כוס מים
כף אמרטו
ברס אגוזי לוז

הכנת הבצק 
במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, שמרים וסוכר. מוסיפים בהדרגה את הביצים, מים חמאה מומסת ומעבדים עד לקבלת בצק מוסיפים את המלח ומעבדים במשך 10 דק’ נוספות.
מעבירים לקערה גדולה מכסים ומתפיחים במשך כ – 40 דק’ (עד הכפלת הנפח).

מילוי ואפייה 
מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים שווים.
מערבבים את ממרח השוקולד עם הטחינה.
מרדדים את הבצק, מורחים במילוי ומגלגלים לגליל. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 2 ס”מ. מסדרים בתבנית ומתפיחים.

מברישים בחלמון ביצה ואופים 180 מעלות 25-30 דק’

ציפוי
מרתיחים בסיר מים עם סוכר עד להמסת הסוכר, מבשלים עוד כמה דקות להסמכה קלה, מסירים מהאש ומוסיפים את האמרטו. מברישים את העוגה הקרה בסירופ חם או עוגה חמה בסירופ קר. מפזרים מעל ברס לקישוט

השאירו תגובה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה”ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח’ גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

קולינריה

עיצוב

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

הקמפוס הקולינרי

ביה”ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח’ גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל