מתכון עשיר בבטעמים שימלא את הבית בניחוחות אפיה.
מתכון עשיר בבטעמים שימלא את הבית בניחוחות אפיה.
מתכון: שף ישראל דודק
צילום: מנוחי הכסטר
פורסם בקטיפה
1 ק”ג קמח
20 גר’ שמרים יבשים
200 גר’ סוכר
10 גר’ משפר אפייה
4 ביצים
200 גר’ חמאה מומסת/ מרגרינה/ שמן
1 כפית מלח
300 מ”ל מים / חלב
מלית:
כוס ממרח שוקולד
כוס טחינה גולמית
ציפוי:
כוס סוכר
כוס מים
כף אמרטו
ברס אגוזי לוז
הכנת הבצק
במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, שמרים וסוכר. מוסיפים בהדרגה את הביצים, מים חמאה מומסת ומעבדים עד לקבלת בצק מוסיפים את המלח ומעבדים במשך 10 דק’ נוספות.
מעבירים לקערה גדולה מכסים ומתפיחים במשך כ – 40 דק’ (עד הכפלת הנפח).
מילוי ואפייה
מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים שווים.
מערבבים את ממרח השוקולד עם הטחינה.
מרדדים את הבצק, מורחים במילוי ומגלגלים לגליל. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 2 ס”מ. מסדרים בתבנית ומתפיחים.
מברישים בחלמון ביצה ואופים 180 מעלות 25-30 דק’
ציפוי
מרתיחים בסיר מים עם סוכר עד להמסת הסוכר, מבשלים עוד כמה דקות להסמכה קלה, מסירים מהאש ומוסיפים את האמרטו. מברישים את העוגה הקרה בסירופ חם או עוגה חמה בסירופ קר. מפזרים מעל ברס לקישוט
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.