סלסילות יפיפיות מפרוסות תפו”א, בקריספיות וטעם נפלא, יכולות להיות תחליף לבצק פילו גם לכל השנה. לכתחילה תכננתי להכין אותן כבסיס לפשטידות אישיות במליות שונות, אך לאחר טיגון הירקות, הצבעים והטעם שכנעו אותי להגיש אותן פשוט כך.
קלתיות תפו"א במלית ירקות
מתכון: ציפי כהן צילום: תומר בורמד
סלסילות יפיפיות מפרוסות תפו”א, בקריספיות וטעם נפלא, יכולות להיות תחליף לבצק פילו גם לכל השנה. לכתחילה תכננתי להכין אותן כבסיס לפשטידות אישיות במליות שונות, אך לאחר טיגון הירקות, הצבעים והטעם שכנעו אותי להגיש אותן פשוט כך.
פורסים את התפו”א לפרוסות דקיקות במנדולינה או במעבד מזון
מסדרים את הפרוסות בתבניות שקעים, מניחים פרוסה נוספת בקרקעית, מורחים בעזרת מברשת שמן. אופים בחום בינוני עד שמזהיב.
לקריספיות נוספת אופים שוב לפני ההגשה.
למליות:
מטגנים את הבצלים עד להשחמה,
מטגנים כל ירק בנפרד ומוסיפים שליש מכמות הבצל המטוגן, מוסיפים תבלינים וממשיכים לטגן יחד עוד כמה דקות.
לפני ההגשה ממלאים כל סלסילה במלית שונה, ומגישים. ניתן לקשט בפטרוזיליה או בצל ירוק קצוץ.