אוהבים לבשל? מחוברים למטבח? הייתם רוצים גם אתם להתפרנס מהתחביב האהוב בעולם? למה לא להקים חנות לאכול ביתי – ממש אצלכם בבית? עסקים לאוכל ביתי הם עסקים נפוצים, בכל הווריאציות: אוכל לסופי שבוע וחגים בלבד, אוכל לכל ימות השבוע, אוכל בריא לאנשים שמקפידים על תזונה או אוכל ביתי מלא בתבלינים וצבעים. אתם בוחרים כמה זמן להשקיע, כמה לבשל ומה לבשל – וכל מה שצריך זה לוודא שזה יוצא טעים. כדי להקים עסק למכינת מנות ביתיות, יש כמה דברים שחשוב לדאוג להם מראש!
פתיחת עסק בישול ביתי
- לימודי בישול – גם אם אתם מקבלים מחמאות על האוכל שלכם, זה עדיין לא מספיק כדי להציע אותו לאנשים שאינכם מכירים. כדי לפתוח עסק לבישול ביתי מהבית לא מספיק לדעת לבשל אוכל ביתי, צריך לדעת לבשל מצוין (כל עוד אתם שואפים לעסק רווחי עם המשכיות). זה מתבטא בדברים הקטנים – איך בוחרים נתחים, איזה תבלין מומלץ לשים בתחילת הבישול ואיזה לקראת סיומו, ואיך מגיבים חומרי גלם שונים כשמאחדים אותם יחד. כשמבשלים בכמויות גדולות, זה הופך למורכב יותר. בקיצור – מקצועיות!
- סדנה או קורס? לימודי בישול יכולים לבוא לידי ביטוי בקורס בישול, שהוא קורס ארוך ומקיף שיכשיר אתכם לעבוד בתחום גם במסעדות, והם יכולים להיות מתומצתים יותר בתצורה של סדנה שמתמקדת בדרך כלל בתחום מסוים. אם אתם מעוניינים להציע שירותי בישול רחבים, מתוך תפריט ארוך, בעבודה שממלאה לפחות מחצית מהשבוע שלכם, מומלץ לבחור לימודי בישול מקצועיים במסגרת קורס בישול. אם אתם מעדיפים לפתוח עסק לבישול מהבית שיתמקד במספר מצומצם של מנות, ועדיין לשמור על העבודה כתחביב למספר ימים מצומצם בשבוע – סדנת בישול יכולה להיות רלוונטית לכם יותר.
- מטבח מאובזר – כדי לבשל בצורה טעימה יותר יש צורך במטבח מאובזר. עיגול פינות בכל מה שקשור לכלי המטבח והבישול בסופו של דבר פוגם באיכות האוכל. החל מתנור שעובד בצורה מושלמת ועד למיקסר, מעבד מזון, סכין חיתוך טובה, מנדולינה וכדומה, שישדרגו לא רק את המטבח שלכם אלא גם את האוכל, ויאפשרו לכם לבשל ביעילות ובפרקי זמן קצרים יותר, מה שבסופו של דבר יביא לחסכון בזמן ולהגדלת רווחים.
- רכישת ציוד – חמגשיות, תבניות, קופסאות פלסטיק, סכו”ם ואפילו מדבקות ממותגות אותן תדביקו על קופסאות האוכל. אמנם בשלבים הראשונים של העסק מדובר בהוצאה שיש בה סיכון, אך כל עוד תרכשו כמות סבירה – לא אמורה להיות בעיה. בנוסף לכך, בסופו של דבר מדובר בציוד שמשתמשים בו בכל בית, גם כשאין עסק ביתי לבישול.
- מערך שיווקי – למכור את האוכל שלכם לשכנים או למשפחה זה ממש לא מספיק. אם אתם רוצים להצליח בעסק הביתי, להגיע לקהל לקוחות גדול ולקבל הזמנות שבועות קדימה, תצטרכו להפעיל מערך שיווקי, ואולי אפילו ללמוד את התחום בקצרה. במסגרת הקורסים של “מעוף” – מערך השטח של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, תוכלו לקחת קורסים מסובסדים אודות ניהול והקמה של עסקים קטנים.
בקמפוס הקולינרי אנחנו מלמדים אתכם להתפרנס מבישול!
לימודי בישול בקמפוס הקולינרי מתאימים לכולם – למי שרוצה לדעת לבשל טוב יותר בשביל המשפחה שלו, למי שרוצה לפתוח עסק ביתי של מזון טעים וגם למי שרואה את עצמו שף של המסעדה הכי טובה בישראל. באפשרותכם לבחור אחד מקורסי הבישול שלנו, או לחלופין לבחור בסדנה דיגיטלית מבין הסדנאות, כדי לקבל ידע ממוקד.