אז כרגיל,
אנחנו אוהבים לפנק אתכם במתכונים טובים
המתכונים המפנקים של אפרת ליבפרוינד
אחד מתוק ואחד מלוח
והכי חשוב… מפנק.
אז כרגיל,
אנחנו אוהבים לפנק אתכם במתכונים טובים
המתכונים המפנקים של אפרת ליבפרוינד
אחד מתוק ואחד מלוח
והכי חשוב… מפנק.
מתכון: שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד
(כ-25 כדורים)
פררו רושר הוא ממתק כדור שוקולד מפורסם. כל כדור פררו רושר מורכב מאגוז לוז קלוי שלם הטמון במעטה קרם אגוזים ומצופה בשכבת שוקולד מריר ובשבבי אגוזים. מעולה בגרסת הפרווה!
למילוי אגוזי לוז:
50 גרם (1/2 חבילה) גליליות במילוי קרם אגוזים
100 גרם (כוס + כף) אגוזי לוז קלויים בלי מלח, טחונים דק
100 גרם (1/2 כוס) מחית נוגט
100 גרם שוקולד מריר מומס
3 כפות שמן
למילוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
180 גרם שמנת מתוקה או צמחית
3 כפות ליקר תפוזים או ליקר שוקולד
25 אגוזי לוז שלמים קלויים, בלי מלח
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
5 כפות שמן
50 גרם אגוזי לוז קצוצים או ברס (אגוזים קצוצים ומסוכרים)
אופן הכנת מילוי אגוזי הלוז:
טוחנים במעבד מזון את הגליליות עם האגוזים, מחית הנוגט, השוקולד והשמן לתערובת אחידה.
מכניסים את התערובת לשקית זילוף מקררים אותה במקרר חצי שעה.
אופן הכנת מילוי השוקולד:
מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה מעל השוקולד הקצוץ. ממתינים דקה ומערבבים היטב. מוסיפים ליקר ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה.
מכניסים את המילוי לתוך שקית זילוף.
לתוך תבנית סיליקון בצורת כדורים יוצקים מעט ממילוי השוקולד. לתוך מילוי השוקולד יוצקים את מילוי אגוזי הלוז ובתוך מילוי אגוזי הלוז משקיעים אגוז לוז שלם. יוצקים עוד ממילוי האגוזים ומסיימים עם מילוי השוקולד
אופן הכנת הציפוי:
ממיסים את השוקולד, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוסיפים את האגוזים הקצוצים.מנחיחם את הציפוי בקופסא קטנה
מוציאים את הכדורים מהמקפיא ומשחררים מהתבנית נועצים בראש כל כדור קיסם וטובלים את הכדור בציפוי השוקולד. מניחים על נייר אפייה ונותנים לשוקולד להתייבש. שומרים את כדורי הפררו רושר בהקפאה עד חודש.
מתכון: שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד
לבצק פוקאצ’ה:
6 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
2\1 כוס סוכר
2\1 כוס שמן קנולה או שמן זית
2\1 1 כף מלח
2\1 3 כוסות מים
לירקות:
2 פלפלים חתוכים לקוביות
חציל קטן חתוך לקוביות
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
2 קישואים מזן זוקיני חתוכים לקוביות
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם גבינה מלוחה מפוררת
מעט שמן זית לפיזור
מלח גס
רוזמרין יבש
מערבבים היטב את כל חומרי הבצק בקערה גדולה (אין צורך להשתמש במיקסר!) לבצק מאוד מאוד נוזלי.עוטפים את הקערה בניילון ומניחים לתפוח כשעתיים.
מחלקים את הבצק לשלוש. בעזרת ידיים רטובות מניחים את הבצקים הדביקים ב3 תבניות עגולות בקוטר 24 ס”מ או שמניחים את הבצק על מגשים מרופדים בנייר אפיה ומסדרים אותם בצורת עיגול.
מפזרים את הירקות והגבינות מעל הבצקים,מזרזפים מעל מעט שמן זית רוזמרין יבש ומלח גס
אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות כ45 דקות עוד עד השחמה יפה.
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.