לקראת השנה החדשה אספנו עבורכן את מיטב מתכוני עוגות דבש ותפוחים מהשפיות הנבחרות שלנו
עוגת תפוחים בציפוי שוקולד ודבש
העוגה נפלאה גם ללא הציפוי והיא נשמרת לחה ועסיסית במקרר כמה ימים.
(תבנית עגולה או תבנית קוגלהוף בקוטר 20-18 ס”מ)
לעוגה:
2 ביצים גדולות
150 גרם (4\3 כוס) סוכר
100 מ”ל (2\1 כוס פחות כף) שמן
120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח
כפית אבקת סודה לשתייה
70 גרם (2\1 כוס + 2 כפות) שקדים טחונים
קורט קינמון
30 מ”ל (2 כפות) ברנדי
לתפוחים:
3 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות בגודל סנטימטר
120 מ”ל (2\1 כוס) מים
50 גרם (4\1 כוס) סוכר
לציפוי:
200 גרם (מכל פחות 3 כפיות) שמנת מתוקה או צמחית
50 גרם דבש
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנת העוגה:
מבשלים את התפוחים עם המים והסוכר כ-10 דקות, עד שהם מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. מקררים אותם מעט.
מערבבים את החומרים היבשים בקערה גדולה.
מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר כ-5 דקות. מוסיפים בהדרגה את השמן עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים את החומרים היבשים ואת הברנדי ולבסוף מערבבים פנימה בעדינות את התפוחים המבושלים.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
מקררים היטב ומקפיאים את העוגה כשעה לפני שמצפים אותה.
אופן הכנת הציפוי:
בסיר קטן מביאים את השמנת והדבש לסף רתיחה.
יוצקים את תערובת השמנת על השוקולד הקצוץ וטוחנים בבלנדר מוט לקרם חלק.
מניחים את העוגה על רשת ויוצקים מעליה את הציפוי החמים.
העוגה נשמרת במקפיא עד חודש (בלי הציפוי) ובמקרר עד שבוע.
עוגת דבש, תפוחים ובירה שחורה
ניתן להמיר את הבירה השחורה שבמתכון ב4\3 כוס קפה מוכן.
תבנית בקוטר 22 ס”מ או תבנית כתר עגולה בקוטר 24 ס”מ או 2 תבניות אינגליש-קייק ארוכות)
לעוגה:
4 ביצים
200 גרם (כוס) סוכר
350 גרם (כוס+כף) דבש
150 גרם (3\2 כוס) שמן קנולה
200 מ”ל (4\3 כוס) בירה שחורה
2 תפוחי גרני-סמית גדולים, קלופים ומגוררים
350 גרם (2\1 2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
כפית גדושה סודה לשתייה
קורט קינמון
לקישוט:
מכל שמנת מתוקה או צמחית
פירות טריים
אופן הכנת העוגה:
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, ואת שאר החומרים – מלבד התפוחים – בקערה נפרדת.
מערבבים את תכולת 2 הקערות ומוסיפים את התפוחים המגוררים.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 45-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
מקררים את העוגה ואם רוצים בוזקים עליה אבקת סוכר.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב, מזלפים אותו מעל העוגה ומקשטים בפירות טריים.
שמרים במילוי תפוחים
3 גלילות
לבצק
1 ק”ג קמח
330 מ”ל מים בטמ’ חדר
40 גר’ (2.5 כפות) שמרים יבשים
150 גר’ (3/4 כוס) סוכר
כפית מלח
3 ביצים M
1 חלמון
200 גר’ חמאה / מרגרינה רכה
- מערבבים את הקמח והשמרים היבשים
- שמים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח ולשים כ7 דקות
- מוסיפים את החמאה והמלח בהדרגה וממשיכים ללוש עוד כ5 דק’
- מעבירים לקערה ומתפיחים במקרר 6 שעות.
- ניתן להתפיח כשעה – שעה וחצי מחוץ למקרר , אך הבצק יותר נח לעבודה לאחר התפחת לילה במקרר.
למילוי
5 תפוחים גראנד קלופים וחתוכים לקוביות
50 גר’ (1/4 כוס) מיץ לימון
300 גר’ (כוס וחצי) סוכר
60 גר’ חמאה /מרגרינה
50 גר’ חמוציות/צימוקים
1/4 כפית קינמון
100 גר’ פתיבר טחון
- משרים את התפוחים בלימון בזמן הכנת הקרמל
- מכינים קרמל מהסוכר
- מוסיפים חמאה
- מוסיפים תפוחים וחמוציות ומבשלים עד לריכוך
- מוסיפים קינמון ומצננים
- מוסיפים את פירורי הפתיבר
- מחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים
- מרדדים כל חלק לעלה ומורחים עליו את המילוי. מגלגלים לרולדה
- כל 2 יחידות מגלגלים סביב עצמם
- מעבירים לתבנית אפיה ומתפיחים כחצי שעה
אופים כ40 דק’ בחום של 170 מעלות