סל קניות

סלמון בבשמל תפוזים על מצע פירה בטטות

מנת דג המוגשת אצלי בליל הסדר כבר כמה שנים, משובחת, מפוארת, בטעם קליל ומעודן שאינו מכביד. אמנם יש בה כמה שלבי הכנה אך כל אחת מהן לוקחת דקה של הכנה.

סלמון בבשמל תפוזים על מצע פירה בטטות

סלמון חתוך שניתן להכין לאחר קורס בישול

מתכון: שף ציפי כהן

צילום: שושי סירקיס

פורסם במגזין קטיפה

חומרים:

פילה סלמון חתוך למנות או קוביות

שמן זית

2-3 שיני שום כתוש

מיץ מתפוז שלם

מלח ופלפל שחור גרוס

לפירה בטטות:

2 בטטות

1 גזר

1 בצל קצוץ מטוגן

מלח ופלפל גרוס

מעט סילאן או דבש לפי הטעם

לבשמל תפוזים:

כף קמח תפו”א (או קורנפלור בימות השנה)

כוס מיץ תפוזים

מלח פלפל שחור גרוס

כף סוכר או דבש או סילאן לבחירה

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את הדג בתבנית. מטפטפים שמן זית ומיץ תפוזים, מפזרים שום כתוש, מלח ופלפל, אופים בתנור חם 200 מעלות כ10 דקות, עד שמשנה את צבעו מבפנים.
  2. מכינים את פירה הבטטות: מקלפים את הירקות, מבשלים עד ריכוך, טוחנים במעבד מזון או מקל בלנדר את כל המרכיבים.
  3. לפני ההגשה מכינים בשמל תפוזים: מערבבים קמח תפו”א ומיץ תפוזים עד אין גושים. מביאים לרתיחה , מוסיפים תיבול, ומסירים מהאש.
  4. להרכבה: מגישים את הדג על תלולית מהפירה, יוצקים מעט מבשמל התפוזים, ומגישים מיד. ניתן לקשט עם עלי מיקרו או עשבי תיבול

להגשה בחג, רצוי לאפות את הדג עד שכמעט מוכן למנוע ייבוש, מניחים על כלי שני. את הבשמל ניתן להשאיר בסיר קטן על הפלטה ישירות.

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל