סלט אבוקדו, בטטות מקורמלות ואגוזים

אבוקדו הוא אורח מוכר במטבח הפסח שלנו. בזכות טעמו, הניטרלי יחסית, הוא משתלב נהדר במגוון סלטים.

לפניכם שילוב מיוחד מאוד של אבוקדו, בטטות, אגוזים ועוד כמה דברים טובים…

סלט אבוקדו, בטטות מקורמלות ואגוזים

מתכון: אפרת ליבפרויד

צילום: מיכאל אנטולי

לסלט:

2 אבוקדו בשלים ומוצקים

2 כפות שמן אגוזים

2 בטטות קטנות חתוכות לקוביות קטנות

2 כפות סוכר או סילאן

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

½ בצל סגול חתוך לרצועות דקיקות

¼ כוס חמוציות מיובשות או צימוקים – לבחירה

½ כוס אגוזי מלך או שקדים קלויים קצוצים גס

 

לרוטב:

4 כפות שמן זית או שמן אגוזים

2 כפות מיץ לימון

2 כפות דבש

שן שום כתושה

¼ כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס טרי

ההכנה:

במחבת בינונית מחממים את השמן, מוסיפים את קוביות הבטטה ומקפיצים אותן כ-5 דקות.

בוזקים על הבטטות את הסוכר, הפלפל השחור והמלח וממשיכים להקפיץ עד שהבטטות רכות אך עדיין מוצקות.

מוציאים את הבטטות מהמחבת. מעבירים אל המחבת את אגוזי המלך ומקפיצים אותם כ-2 דקות.

חותכים את האבוקדו לקוביות קטנות, מעבירים אותן לקערה ומוסיפים את שאר רכיבי הסלט.

מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות.

להגשה מיוחדת-ניתן להניח מסגרת מתכת עגולה(רינג)מעל צלחת שטוחה ,לדחוס לתוכה את הסלט,ולהרים בזהירות.

הסלט במיטבו מיד לאחר ההכנה, אך אפשר להכינו עד 24 שעות לפני ההגשה.

השאירו תגובה

כתיבת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הקמפוס הקולינרי

ביה”ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח’ גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

טבחות

קולינריה

עיצוב

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצה להיות ראשונה לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

עיצוב האתר: פלטפורמה ADV | בנייה: שרי משי שטוב

© All rights reserved culinarycampus.co.il

הקמפוס הקולינרי

ביה”ס הגבוה למקצועות הקולינריה
רח’ גבעת שאול 40 ירושלים
טלפון: 02-6522227
office@cuca.co.il

הרשמה לניוזלטר שלנו

רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?

© All rights reserved culinarycampus.co.il

×
×

עגלת קניות

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל