סל קניות

סימנים לראש השנה
ושתהיה לנו שנה מתוקה

מתכונים נפלאים מהירים לסימני ראש השנה

סלט סימנים

סלט סימנים
סלט סימנים לראש השנה הכנה וסטיילינג- ציפי כהן צילום – שושי סירקיס

 

סלט בצילחות מפתיעה המתאימה לליל ר”ה. אפשר בהחלט לותר על צורת ההגשה ולערבב הכל בקערה ולקבל סלט בטעם נפלא.

החומרים הדרושים:

1 תפו”ע אדום פרוס

1 חב’ עלי סלק או חסה שטוף וקצוץ

חצי בצל סגול קצוץ

1 סלק מגורר

1 גזר חתוך לגפרורים או מגורר

חצי כוס תמרים קצוצים

רימון מפורק לגרגרים

לרוטב וינגרט דבש:

5 כפות שמן זית

4 כפות תרכיז תפוזים

2 כפות דבש

1 כף חרדל

1 כף חומץ

שן שום כתוש

מלח ופלפל

להגשה כמו בתמונה: גריסיני או מקלות ביגלך ארוכים או בצל ירוק

אופן ההכנה:

טוחנים את כל מרכיבי הרוטב עם מקל בלנדר.

מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומגישים עם הרוטב

להגשה אישית, מסדרים מסגרות מהגריסיני או בצל ירוק, בכל מסגרת מסדרים ירק אחר של הסלט, מגישים עם קערית רוטב בצד.

טיפ- ע”מ למנוע השחרה של התפוחים, משרים את התפוחים במי שימורי אננס או מים עם מיץ לימון לכמה דקות ומסננים.

למניעת ירידת צבע מהסלק, משרים את הסלק המגורר במים קרים, מסננים ומיבשים.

 

פשטידת כרישה(כריתי) וקרא

img_0088
פשטידת כרישה וקישוא קרא הכנה וסטיילינג- ציפי כהן צילום- שושי סירקיס

 

פשטידה מהירה בטעם שכולם אוהבים, מתאימה לסימני ר”ה,

אפשר לאמץ את הפשטידה לכל עונות השנה,ואז מחליפים את הקרע בקשואים

החומרים הדרושים:

כף שמן זית

2 כרשות נקיות ופרוסות

קישוא קרע ללא גרעינים קצוץ דק

בצל ירוק קצוץ

2 שיני שום כתושות

כף גדושה א. מרק בצל

1/2 כוס מיונז

2 ביצים

1/4 כוס קמח

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת, מטגנים קלות את הירקות לריכוך והזהבה קלה.

מערבבים עם יתרת החומרים ואופים בתבנית מאורכת או בתבניות אישיות קטנות.

אופים ב180 מעלות , כחצי שעה עד שמזהיב.

 

קיש מנגולד – סילקא

קיש מנגולד
קיש מנגולד- עלי סלק
הכנה – ציפי כהן
סטיילינג- מיה לבנת הרוש
צילום- שושי סירקיס

 

קיש פרווה מעולה בטעם נפלא, מתאים מאד לסימני ראש השנה

החומרים הדרושים:

לבצק פריך:

200 גר’ מרגרינה

300 גר’ קמח (2 כוסות ו3 כפות)

1 ביצה

1/2 כפית מלח

מלית:

4 חבילות עלי סלק נקיים

2 ביצים

1 שמנת פרווה לבישול או כוס ריץ קפה

2 כפות בצל מטוגן

2 שיני שום כתוש

רבע כפית אגוז מוסקט

מלח ופלפל

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

חופן צנוברים

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או לקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הבצק רק עד שכמעט מתאחד.

מאחדים את הבצק ביד ומגלגלים לכדור, עוטפים בניילון ומאכסנים במקרר כחצי שעה.

מרדדים את הבצק לעלה דק, ומרפדים תבנית פאי או רינג מתכת בקוטר 20 ס”מ.

דוקרים את הבצק במזלג ומקפיאים. כשהבצק קפוא, עוטפים בניר כסף ומניחים משקולת של קטניות על הבצק, אופים ב180 מעלות עד שהבצק מוכן.

להכנת המלית:

מרתיחים את עלי הסלק במים, מסננים את העלים וקוצצים אותם.

מערבבים את שאר החומרים פרט לצנוברים.

מסדרים את עלי הסלק הקצוצים בקלתית הבצק ויוצקים את התערובת על העלים.

מפזרים צנוברים ואופים עד שהתערובת מתייצבת.

גיוון- לקיש חלבי מדהים, מחליפים את השמנת פרווה בשמנת מתוקה, ומוסיפים לעלי הסלק 150גר’ גבינת פטה מגוררת ו150רג’ גבינה צהובה מגוררת.

 

*התמונות פורסמו במגזין קטיפה

חומרים:

אופן ההכנה:

שיחת יעוץ

חינם!

עם יועצי/ות הלימודים שלנו

החלפת סיסמה

תמיכה טכנית

לא קיבלתם סיסמא למייל?

הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com

שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.

רוצה לקבל מתכונים מקצועיים מצוות השפים שלנו?

בואי להיות הראשונה להתעדכן במבצעים, ומתכונים שלנו.

הי, אתם לא רוצים לפספס סודות של השפים נכון?

השפים שלנו במתכונים מידי שבוע במייל