לכבוד השנה החדשה אפינו לכן חלת דבש ריחנית ומאפה תפוחים מיוחד לשנה טובה, בריאה ומתוקה!
מתכונים והכנה: ציפי כהן שף לאומנות קולינרית | צילום וסטיילינג שושי סירקיס | פורסם בקטיפה
מתכונים והכנה: ציפי כהן שף לאומנות קולינרית | צילום וסטיילינג שושי סירקיס | פורסם בקטיפה
במיוחד לכבוד ר”ה, חלת דבש בטעם מופלא, שבטח תאמצו לכל השנה.
קמח הכוסמין המעולה של רובינפלד, מועיל לעיכול קל, ללא תחושת כבדות אופיינית לאחר אכילת קמח לבן.
הטעם ומרקם המתקבל מושלם אוורירי וטעים כמעט ללא טעם אופייני של קמחים מלאים.
מכיוון שקמח כוסמין סופח יותר מים וזה גם תלוי בטמפרטורה יש להוסיף את המים בהדרגה.
8 כוסות קמח כוסמין מלא או 80 אחוז(1 ק”ג)
3/4 כוס דבש
4 ביצים
1 כוס שמן
1-3/4 כוס מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
3/4 כוס צימוקים מושרים ובדוקים
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים מלח וסוכר
למריחה לאחר האפייה:
רבע כוס דבש או סוכר
רבע כוס מים
*ניתן להקפיא את החלות ולהפשיר לפני החג, טעים מאד להניח לחימום על הפלטה לפני הסעודה ולהגיש חם.
לבצק (כמות מספיקה לתבנית בקוטר 24 או כ8 עוגות אישיות בקוטר 7 ס”מ)
2 כוסות קמח
חצי כוס שקדים טחונים
3/4 כוס סוכר
ביצה
כפית ת. וניל
חצי כוס שמן
קורט מלח
מלית:
6-7 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
חצי כוס סוכר או דיאט טיפ
כפית וחצי מיץ לימון
כפית קינמון טחון
3/4 כוס מים
כוס מלית אוכמניות או דובדבנים קנויה- לבחירה
*ניתן לאכסן עד יום מחוץ למקרר, או 3-4 ימים בתוך המקרר.
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.