חג השמן בפתח, ואתם עדיין רוצים ליהנות מסופגניה מטוגנת, אך בגבול?
הנה הטיפ של שפיות הבית שלנו שף אורנית עובדיה
ושף קונדיטור גלית בושי:
ושף קונדיטור גלית בושי:
הוסיפו כ5% אלכוהול לבצק
שימוש באלכוהול ימנע את ספיחת השמן לבצק.
הטמפרטורה המדויקת להכניס את הסופגניות לטיגון בשמן הרותח – במידה ויש מדחום 160-170 מעלות.
במידה ואין לכם מדחום הכניסו כף עץ הפוכה, וברגע שיווצרו סביבה בועות עדינות, זה הזמן לזרוק את הסופגניות לשמן.
אופן הטיגון: לטגן 3 דקות מכל צד.
אם אתם רוצים שיווצר הפס הבהיר באמצע ? כמו במאפיות תכסו את הסיר במכסה
חשוב לוודא טרם הכיסוי שהמכסה יבש לחלוטין!!! גם בכיסוי חוזר במהלך הטיגון
על מנת שהסופגניה תצא דחוסה ועסיסית וללא בועות – לאחר קריצת עיגולים מהבצק התפיחו במשך שעתיים נוספות, ורק לאחר מכן טגנו.
שימוש באלכוהול ימנע את ספיחת השמן לבצק.
הטמפרטורה המדויקת להכניס את הסופגניות לטיגון בשמן הרותח – במידה ויש מדחום 160-170 מעלות.
במידה ואין לכם מדחום הכניסו כף עץ הפוכה, וברגע שיווצרו סביבה בועות עדינות, זה הזמן לזרוק את הסופגניות לשמן.
אופן הטיגון: לטגן 3 דקות מכל צד.
אם אתם רוצים שיווצר הפס הבהיר באמצע ? כמו במאפיות תכסו את הסיר במכסה
חשוב לוודא טרם הכיסוי שהמכסה יבש לחלוטין!!! גם בכיסוי חוזר במהלך הטיגון
על מנת שהסופגניה תצא דחוסה ועסיסית וללא בועות – לאחר קריצת עיגולים מהבצק התפיחו במשך שעתיים נוספות, ורק לאחר מכן טגנו.