אידוי הירקות בניגוד לבישול, שומר על הערך התזונתי של הירקות, רוטב הגבינות החם מעשיר את הירקות המאודים. לחיסכון בקלוריות ניתן להשתמש בחלב במקום שמנת מתוקה. או ברוטב לימון פרווה.
אידוי הירקות בניגוד לבישול, שומר על הערך התזונתי של הירקות, רוטב הגבינות החם מעשיר את הירקות המאודים. לחיסכון בקלוריות ניתן להשתמש בחלב במקום שמנת מתוקה. או ברוטב לימון פרווה.
מתכון וסטיילינג- ציפי כהן הקמפוס הקולינרי
צילום שושי סירקיס
באדיבות קטיפה
אידוי הירקות בניגוד לבישול, שומר על הערך התזונתי של הירקות, רוטב הגבינות החם מעשיר את הירקות המאודים. לחיסכון בקלוריות ניתן להשתמש בחלב במקום שמנת מתוקה. או ברוטב לימון פרווה.
ירקות לבחירה – גזר, תפו”א, קישואים, קולרבי, ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה, תירס
50 גר’ חמאה
50 גר’ קמח
כוס חלב
250 מל’ שמנת מתוקה
300 גר’ תערובת גבינות מגוררות לפי הטעם- גבינה צהובה, פרמז’ן, פיקורינו, קשקבל, גבינה מותכת
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
1. מקלפים וחותכים את הירקות לקוביות בינוניות ולתפרחות. מסדרים בסיר עם תחתית מחוררת.
מניחים מעל סיר נוסף עם מים, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה או עד לריכוך.
הירקות מתבשלים מהאדים, וכך שומרים על צבעם וערכם התזונתי.
ניתן להשתמש בירקות קפואים אותם מוסיפים לסיר ל10 דקות בלבד או מחממים במיקרוגל.
2. מכינים רוטב בשמל גבינות:
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בצבע זהוב ללא גושים.
מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. מוסיפים שמנת מתוקה, גבינות ותבלינים ומבשלים עד לבעבוע קל.
מגישים את הירקות חמים לצד הרוטב החם כמטבל.
*לרוטב לימון פרווה- מערבבים היטב, מיץ מ-2 לימונים, שן שום כתושה, רבע כפית חרדל, 2 כפות שמן , מלח ופלפל לפי הטעם.
רוצים להיות ראשונים לקבל טיפים, מתכונים ומבצעים שלנו?
© All rights reserved culinarycampus.co.il
הסינון לא מאפשר לכם לצפות בסרטון?
כתבו לנו למייל: fruitart1@gmail.com
נתקלתם בכל קושי טכני אחר?
כתבו לנו: digital.ccampus@gmail.com
שימו לב, המענה ניתן בשעות העבודה, בין 10:00-16:00 בימים א-ה.
אנחנו עושים מאמץ לתת מהיר תוך מספר שעות, עד 24 שעות בימי עבודה.